Economia

El Penedès es posiciona com a centre de logística

Impulsen una iniciativa única al territori per atreure inversió estrangera

Per la seva ubicació privilegiada, com a cruïlla de comunicacions, a mig camí entre Tarragona i Barcelona i amb una alta disponibilitat de superfície industrial, la comarca del Baix Penedès fa un pas important per atreure inversió industrial estrangera. L'Ajuntament del Vendrell i la Cambra de Comerç de Tarragona, al capdavant d'un col·lectiu d'administracions i empreses, han impulsat una iniciativa sense precedents al territori: una missió per atreure la inversió d'empreses de l'àmbit de la logística. De moment, ja han contactat amb vuit empreses de Flandes, a Bèlgica, que la setmana que ve (entre el 28 i el 30 d'abril) visitaran els principals polígons industrials de la comarca i a les quals s'oferirà la possibilitat d'adquirir part dels 1,5 milions de metres quadrats de sòl industrial de què disposen. Es tracta de les firmes AJK, Crossrail Benelux, Move Intermodal, Saelens Intertransport, Scanfor, Sea Invest i Real NV, i Indaver; amb una facturació mitjana de més de 100 milions d'euros anuals cadascuna.

Els impulsors pretenen adaptar-se “als canvis que es preveuen en el comerç internacional, sobretot en l'asiàtic”: “Principalment, els seus ports d'entrada són fins ara els del nord d'Europa, tot i que, per un canvi de dinàmica, aquesta entrada es podrà fer pel Mediterrani”, segons va explicar ahir Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, que va destacar que el Penedès pot jugar un paper important en el sector del transport, l'emmagatzematge i la distribució de mercaderies.

La iniciativa, a més, servirà per reactivar dos projectes que a hores d'ara estan en letargia: el centre Logis Penedès i el tercer fil ferroviari. Per Carnicer, amb la futura implantació de més empreses, el territori podrà exercir més pressió i, per tant, els governs català i espanyol es veuran obligats a “posar-se les piles” per activar tots dos projectes.

Durant els tres dies que seran a la comarca, els responsables de les empreses belgues visitaran els polígons de Santa Oliva, la Bisbal del Penedès i l'Arboç, i el parc empresarial de Calafell. També coneixeran el port de Tarragona i les empreses del sector capdavanteres al territori, com ara Applus Idiada i Sant Gobain.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA