Empreses

La cadena Hostel One obrirà tres nous albergs a Rio de Janeiro, Munic i Budapest

L'establiment brasiler s'estrenarà abans d'un mes i els dos europeus trigaran entre sis mesos i un any. S'hi destinaran 800.000 euros

La cadena és a Barcelona, Madrid, Sevilla i Praga. i ha rebut distincions internacionals

La cadena d'albergs Hos­tel One pre­para l'ober­tura de tres nous esta­bli­ments a Rio de Janeiro, Munic i Buda­pest, que se suma­ran als set que actu­al­ment té a Bar­ce­lona (3), Madrid, Sevi­lla i Praga (2). La inversió pre­vista és d'uns 800.000 euros. El pro­jecte que està més avançat és el de la ciu­tat bra­si­lera, que obrirà les seves por­tes abans d'un mes i es con­ver­tirà en el pri­mer esta­bli­ment fora d'Europa de la cadena. “No estava pre­vist dins de la meva estratègia de crei­xe­ment obrir al Bra­sil, però un col·labo­ra­dor meu és d'aquest país, ha sor­git l'opor­tu­ni­tat i ens hem llançat”, explica Toni Subías pro­pi­e­tari i direc­tor gene­ral de Hos­tel One.

Més lògica tenen les ober­tu­res de Buda­pest i Munic, que hau­ran d'espe­rar entre sis mesos i un any. Segons explica Subías, els cli­ents d'aquest tipus d'esta­bli­ments acos­tu­men a fer iti­ne­ra­ris i al cen­tre d'Europa un dels més popu­lars inclou les ciu­tats de Praga, Viena, Buda­pest i Munic. De la mateixa manera que a l'Estat espa­nyol part dels joves que estan en ruta visi­ten Bar­ce­lona, Madrid i Sevi­lla. Con­cen­trar les ober­tu­res seguint la lògica dels turis­tes per­met fac­tu­rar més nits d'hotel gràcies a la fide­lit­zació dels cli­ents, que quan es mouen de ciu­tat bus­quen els esta­bli­ments de la cadena cata­lana.

El res­pon­sa­ble de Hos­tel One explica que han apos­tat per un pro­ducte que fomenta la interacció dels usu­a­ris, que a vega­des viat­gen sols. Així, per exem­ple, diària­ment s'orga­nit­zen sor­ti­des durant el dia a indrets turístics de les ciu­tats i durant la nit, als llocs d'interès per viure el lleure noc­turn. També hi ha peti­tes demos­tra­ci­ons de cuina local a l'hora de sopar. El fet, és que els albergs de la cadena han acon­se­guit durant diver­sos anys reco­nei­xe­ments del por­tal de referència Hos­telworld gràcies als comen­ta­ris de les per­so­nes que s'hi han allot­jat. Aquest any s'ha con­ver­tit en la segona millor cadena d'albergs del món.

Toni Subías va obrir el pri­mer esta­bli­ment al barri de Sants de la capi­tal cata­lana fa deu anys. En aquell moment, a Bar­ce­lona només hi havia 2.000 pla­ces d'aquesta moda­li­tat d'allot­ja­ment. Ara en té unes 6.000 després d'un crei­xe­ment espec­ta­cu­lar els dar­rers tres anys. Això ha fet caure la ren­di­bi­li­tat entre un 30% i un 40%, sobre­tot durant la tem­po­rada d'hivern, quan és més difícil man­te­nir els nivells d'ocu­pació.

Aquest és un dels motius que van por­tar Toni Subías a, després de les dife­rents ober­tu­res a Espa­nya -a les quals cal afe­gir un alberg que es va obrir a Gra­nada es va haver de tan­car quan Rya­nair va deci­dir dei­xar d'ope­rar a la ciu­tat anda­lusa-, començar l'aven­tura exte­rior. Praga va ser l'esco­llida perquè tot i ser una de les grans capi­tals euro­pees del turisme, la inversió necessària no era tan ele­vada com a Lon­dres o París. Actu­al­ment els dos albergs de la capi­tal txeca supo­sen prop del 40% de les pla­ces totals de la cadena (400 llits), en canvi, repre­senta el 60% de la fac­tu­ració total de Hos­tel One. Ara, el pro­pi­e­tari de la cadena vol repli­car aquest èxit amb les incor­po­ra­ci­ons de Munic i Buda­pest.

En acabar empresarials, Toni Subías va muntar un negoci d'habitacions per a estudiants a Girona. Va tenir èxit i es va vendre el negoci. Aleshores va comprar un solar a Sants i va construir el primer alberg. L'immoble d'aquest i el del Paral·lel són els únics en propietat.
Facturació
2,1 M€
Treballadors
40
Any de fundació
2005
Perfil de clients

Molts americans i australians

L'usuari d'alberg és un públic sobretot jove, el 80% sol tenir entre 18 i 28 anys. La nacionalitat varia molt en funció de l'època de l'any. Aquests dies d'estiu les habitacions estan plenes amb joves dels Estats Units i Austràlia, que abans d'incorporar-se al món laboral opten per dedicar un any a voltar pel món. Però també hi ha molts francesos. A l'hivern prenen el relleu els asiàtics i llatinoamericans. També hi ha europeus que fan escapades de cap de setmana. Els espanyols s'hi han incorporat més recentment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.