el reportatge

Artesanals, i de la terra

Sant Pere de Ribes aposta pels productes alimentaris del territori amb l'Agromercat i un mercat del cava

tastets a l'agromercat. Els visitants de l'Agromercat de Sant Pere de Ribes (a la imatge, en una edició anterior), que se celebrarà els dies 17 i 18 d'octubre a la carretera dels Cards, podran tastar els diferents productes que posaran a la venda amb un tiquet que costarà quatre euros.

Formatges, embotits, bolets, melmelades i vins són alguns dels productes que es poden tastar i comprar a l'Agromercat de Sant Pere de Ribes, una proposta que els dies 17 i 18 d'octubre arribarà a la seva quarta edició. Amb la presència dels responsables de l'Slow Food de la comarca i dels productors de vins del massís del Garraf, la iniciativa està ja consolidada, segons l'Ajuntament. De 10 a 14 hores, i de 16 a 20 hores, les parades estaran instal·lades a la carretera dels Cards de Ribes; el programa inclou diverses activitats complementàries, com ara tallers infantils, un correfoc o una ruta dels indians. L'Agromercat s'integra dins una iniciativa municipal anomenada Productes de la Terra, que té el suport econòmic i tècnic de la Diputació de Barcelona i del Consell Comarcal del Garraf. Enguany, aquesta iniciativa recupera el Mercat del Cava de les Roquetes, una fira que s'havia celebrat fa deu anys; petits i mitjans elaboradors de cava del Garraf, l'Alt Penedès i l'Anoia podran vendre els seus productes sense intermediaris, dissabte 31 d'octubre, de les 10 a les 20 hores, i diumenge 1 de novembre, de les 10 a les 14 hores, a la plaça Llobregat.

L'aposta del municipi per donar a conèixer els productes del territori es complementarà amb sessions de maridatge i tast de vins que se celebraran entre l'octubre i el novembre. Onze restauradors, cellers elaboradors i cellers botiga oferiran els tasts per donar a conèixer les particularitats del vi i el cava de Sant Pere de Ribes. La proposta té la «doble vessant de sensibilitzar restauradors i consumidors finals», segons la cap de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Marta Villalta. «Volem destacar el valor que tenen els productes de la terra, que es treballen al nostre territori, i que no sempre estan reconeguts pel nostre territori», va assegurar l'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, durant la presentació dels actes, dilluns. Millorar la comercialització dels productes artesans i promocionar les relacions entre els productors i la restauració són dos dels objectius que persegueix la iniciativa.

L'impuls dels productes artesanals del Garraf és una de les línies que treballa des de fa dos anys el Consell Comarcal a través de la iniciativa Productes del Mar i de la Terra del Garraf. A banda de l'Agromercat de Ribes, el consell ha implicat els productors artesanals en la Mostra de Vins de Sitges i la Fira de Novembre de Vilanova. A través d'aquesta iniciativa, el consell treballa per fomentar l'associacionisme entre els productors, i aconseguir fer-ne un cens, segons explica la presidenta de l'àrea de Cultura, Patrimoni i Promoció Econòmica del consell, Carmen Prat. Una de les línies destacables del projecte és la difusió i sensibilització dels productes del Garraf als centres d'ensenyament de la comarca, per tal que els joves alumnes «introdueixin en els seus hàbits» d'alimentació els productes elaborats a prop de casa seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona