Economia

Més de 300 tastets diferents en la nova edició de Firatast

La fira de degustació arriba a la 22a edició fent una aposta per la màxima qualitat

Per segon any, la gastronomia coincideix al recinte firal amb les manualitats del Saló de l'Oci Creatiu Interquilt

Amb el repte de millorar-ne encara més la qualitat, els organitzadors de Firatast van anunciar ahir que en la 22a edició de la fira de degustació per excel·lència de Catalunya, que obre les seves portes demà divendres, s'utilitzaran per primer cop plats de porcellana i cristalleria de vidre. La substitució dels plats i coberts d'un sol ús pels nous és una de les novetats d'aquesta edició, en què, segons va explicar Jami Matamala, d'Incatis, també es fa una crida a tastar ostres a la brasa, un dels plats protagonistes d'aquesta edició. “Volem animar la gent que no ha provat mai les ostres a venir a tastar-les”, hi afegia Matamala. No seran les ostres, però, els únics productes que es podran degustar a la brasa, ja que en l'edició d'aquest any, Firatast inclou una gran àrea de brasa situada a l'exterior del recinte firal on es cuinarà una excel·lent carn de vedella i botifarres. També hi haurà propostes de cuina tradicional a través de col·lectius de dones de Vilablareix, Sils i Salt.

En total, més de 300 tastets de tot tipus –també per a crudivegans o sense gluten–, que es podran adquirir en ser intercanviats per tiquets d'un euro i proposats per restaurants, petits productors, cellers, col·lectius de cuina... A més, i per assegurar taula als assistents, l'organització preveu la possibilitat de reservar taula per a grups de més de sis persones. Un any més, s'ha habilitat una àrea infantil amb una gran ludoteca amb jocs gegants, inflables, laberints... I a banda dels tastets, els visitants podran contemplar una exposició d'un centenar de fotografies d'instagramers de tot Catalunya que s'ha preparat per a l'ocasió. A més, tots els visitants podran accedir a cursos de formació gratuïta d'instagramers.

Àmplia oferta pel pont

Seguint amb aquesta aposta per compaginar gastronomia amb altres disciplines, per segon any consecutiu Firatast coincideix en espai i temps amb el Saló de l'Oci Creatiu de Girona Interquilt, la qual cosa converteix el recinte firal en un interessant punt lúdic per aquest pont del 12 d'octubre. Més de 40 estands conformen aquesta cinquena edició de l'àrea comercial d'aquest saló situat en una carpa annexa al Palau de Fires i que atrau les persones amants de les labors i les manualitats, segons va explicar ahir Rosa Bel. Material de scrapbook, patchwork, trapillo, ganxet, llibres... es poden trobar en aquest espai que inclou també una àrea dedicada a exposicions de patchwork de més de 1.000 metres quadrats. Interquilt 2015, edició especial campanya de Nadal, vol ser un espai de motivació, creació i participació, i ha programat diverses activitats complementàries a l'àrea comercial.

A més de les diverses exposicions de reconegudes artistes del patchwork europeu, el Saló Interquilt inclou per primer cop també una exposició de làmines d'un grup d'Urban Sketchers, que seran dissabte al matí a Girona i realitzaran diversos dibuixos que a partir del migdia exposaran al Saló Interquilt. Tot plegat, fa preveure als organitzadors, que passin al voltant d'unes 20.000 persones pel recinte firal de Girona.

LA FRASE

Animem la gent que no ha provat mai les ostres a venir a tastar-les
Jami Matamala
INCATIS

LA DATA

09.10.15
Obre les portes
a les sis de la tarda el Firatast. L'endemà al matí, s'hi afegeix l'Interquilt. Tots oberts fins dilluns.

LA XIFRA

20.000
visitants
en total es calcula que passaran pel recinte firal durant aquest pont d'octubre atrets per les propostes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries