Empreses

Agroassessor s'expandeix fora de l'Empordà

La firma es reforça per oferir l'assessorament complet destinat al propietari de grans extensions agrícoles

La firma Agroassessor de Pedret i Marzà (Alt Empordà) ha posat la directa després de la incorporació d'un nou soci amb l'objectiu d'oferir l'assessorament tècnic i administratiu a tota la gamma de la cadena productiva de la major part de cultius agrícoles. A més, segons explica Francesc Font, copropietari de la firma gironina, enguany ha de ser el punt d'inflexió per fer el salt cap al creixement tant del negoci -ja supera els 100.000 euros de facturació- com del procés d'expansió cap a altres zones fora de l'Empordà.

Després de la incorporació del nou soci Eudald Sáez, expert en assessorament administratiu, com ara les certificacions agràries, l'empresa catalana ja se sent amb força per oferir els seus serveis no només a les comarques gironines sinó també en altres indrets de Catalunya i més enllà. Són forts també en diverses comarques tarragonines perquè l'altre soci, Josep Vidal, treballa des del Baix Penedès des dels inicis. “Els nostres serveis també arriben a Ciudad Real i Balears”, explica Francesc Font, que hi afegeix que “fins i tot gestionem extensions del sud de França”.

Agroassessor presta assessorament tècnic agrícola i mediambiental, certificacions agràries, enginyeria o projectes integrals, així com tràmit i subvencions, que sovint poden resultat complexes per als productors.

L'equip de l'empresa ara per ara té la cura de diversos clients que sumen més de 4.000 hectàrees. De fet, als inicis fa uns 6 anys, bàsicament només realitzaven l'assessorament tècnic de camp, “ara oferim serveis integrals a diversos cultius”, diu Francesc Font. La firma està especialitzada en la gestió de grans explotacions d'entre 700 i 800 hectàrees. Quan entra un client d'aquestes característiques “se li planteja tot allò que necessita la seva producció del camp perquè sigui més eficient”, explica un dels socis. Els serveis poden anar des de la millora de les podes, la contractació de l'assegurança, la tramitació d'ajuts o subvencions,fins a la correcta comptabilitat amb tota la política fiscal inclosa.

En els primers anys d'activitat, l'empresa estava especialitzada en el raïm i l'olivera. Ara el menú de cultius ha esdevingut ben ampli perquè passa per la fruita dolça, cereals, noguers, llúpol o altres camps. “Ens adaptem a les necessitats del pagès”, diu Francesc Font.

Campanya de l'olivera.

Ara la firma està molt abocada a la campanya de l'olivera. Està treballant per l'elaboració d'uns olis ecològics d'alta qualitat. De fet, l'empresa empordanesa -amb vuit treballadors en total- assessora diversos sistemes de producció agrícola. Des de la convencional passant per l'ecològica, integrada, biodinàmica o regenerativa.

l'estratègia

Sinergies per arribar arreu

Agroassessor s'ha imposat oferir tots els serveis que necessita un agricultor. En aquelles àrees que no poden controlar els seus professionals es va a buscar sinergies amb altres empreses. Una relació molt estreta la tenen amb la consultora de Girona Advice inn, especialitzada en aspectes fiscals i laborals. “Agroassessor dóna servei tècnic però també fa de consultora”, diu Font.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Agroassessor s'expandeix fora de l'Empordà

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona