Economia

El sector de la construcció acapara la llista gironina de grans morosos d'Hisenda

Acumula més de la meitat del que deuen les empreses, seguit del logístic i dels serveis

Inclou el Club Bàsquet Girona, ja extingit, i la Buretex, tancada

Les empreses del sector de la construcció i de l'immobiliari són el grup gironí de més pes a la llista de morosos que ahir va fer pública el Ministeri d'Hisenda. De fet, es tracta de grans morosos, ja que inclou els que tenen un deute d'1 milió d'euros o més. Estan repartits per moltes de les comarques gironines. Segons la llista del ministeri que presideix Cristóbal Montoro, ara en funcions, es tracta, entre altres empreses, de Fudesa Cerdanya SL, de Puigcerdà, amb 1,1 milions de deute; Garrotxallars i Girollars, d'Olot, amb 8,7 i 5,1 milions, respectivament; Girogrup 2001 SL, de Celrà, amb 1,7; Girosacme SL, de Girona, amb 1,6; Grup Lloret SA, de Lloret de Mar, amb 1,8; el Grup Tècnics Gabinet de Gestió de Projectes i d'Obres SL, de Girona, amb 1,2; el Grup Sait 2010 SL, de Figueres, amb 2,3, i el Grup Likaniz 24 SLU, de Vilobí d'Onyar, amb 2 milions d'euros.

La llista quant a empreses de l'anomenat “sector del totxo” es completa amb Auriga Inmuebles SL, de Castell-Platja d'Aro, que deu 1,6 milions d'euros; Arbil Nord SL, de Girona, amb 2,1 milions; Llac-Pericot, també de Girona, amb 1,3 milions; Pro Club Vall d'Aro, amb 1,1 milions; Pro Habitat de l'Empordà, amb 1,1 milions; Urban Girona SL, amb 1,4; Construccions Bordils SL, amb 1,1 milions; el Parc Comercial Palafrugell SL, amb un deute d'1,9 milions, i Materiales Para la Construcción Comercial Martí SL, de Palamós, amb 1 milió.

La resta d'empreses moroses són de sectors molt diversos, tot i que en destaca un grupet relacionat amb la logística. Hi ha Camion World Girona SL, creada a Figueres i amb seus a Girona i Tarragona, amb un deute d'1,4 i 1,2 milions; Hotels Rosincs SL, de Roses, amb 10,9 milions; Ampuriabrava Comunicaciones Europea SL, de Castelló d'Empúries, amb 1,3 milions; Aiguaviva Park SL, de Vidreres, amb 3 milions; Ag Oil Trans Services SL, també de Vidreres, amb 2,6; Acces Auto Empordà SL, de Roses, amb 1,1; Racing Management SL, de Figueres, amb 2 milions, i Arbucias Industrial SA, d'Arbúcies, amb 2,6 milions d'euros.

A més, la llista inclou dues persones a títol personal: Ramon Prujà Viñas, empresari de Beuda fundador de Transports Prujà, amb un deute de 3,7 milions, i Josep Maria Vilamaña i Perea, amb un d'1,4 milions.

Finalment, inclou els casos de l'extingit Club de Basquet Girona, amb un deute de 10,1 milions, i l'empresa tèxtil d'Anglès Buretex SA, ja tancada, i amb un deute a Hisenda de 2,1 milions.

LA XIFRA

4.855
noms
inclou en total pel conjunt de l'Estat la llista de morosos del Ministeri d'Hisenda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona