Economia

Freixenet planta vinyes a Bianya per fer vi garrotxí

El projecte és promogut per la marca i per René Barbier, i el producte es vendrà als restaurants de la comarca i en botigues gurmet

Al maig, es plantaran els primers 10.000 peus de vinya

La comarca de la Garrotxa no és una zona vinícola. Aquesta situació, però, es pot capgirar aviat, perquè Freixenet i René Barbier hi posen en marxa una explotació de vinya per produir un vi amb el segell de la terra. En concret, tenen previst plantar 10.000 peus de vinya en quatre hectàrees de la Vall de Bianya per produir un vi que es comercialitzarà d'aquí a tres anys, que és per quan hi ha prevista la primera anyada. El nom comercial segurament farà referència a la ubicació geogràfica de les vinyes, la producció es preveu petita i majoritàriament es destinarà als restaurants i a punts de venda gurmet de la zona. Els peus es plantaran aquesta primavera i, com que ja seran crescuts, es preveu que la primera producció de vi s'obtindrà en un marge de tres anys.

Freixenet ha decidit fer aquesta aposta després de l'anàlisi que ha encarregat del sòl de la zona, de les característiques hídriques i de l'estudi climàtic. Es tracta de dos camps que estan situats a sota del mas Mallol, un proper al mas veí de can Quelet i dos més, entre el polígon industrial dels Morrals i el riu. És la zona més baixa de la vall, on la inversió tèrmica fa que siguin molt humits tant el sòl com el subsòl i l'ambient. Per això, Freixenet ha optat per les varietats de vinya alsacianes i de la Borgonya, que són les zones vinícoles de l'Estat francès on el clima és similar a aquesta zona de la Vall de Bianya.

Més vi

Oliver Conti és un altre celler que ha apostat per la Garrotxa. En concret, i després de deu anys de treballar a les vinyes que té a Tortellà, ha tret al mercat un pinot negre. N'ha fet 1.200 ampolles, tot i que l'empresa espera que la producció augmenti de cara als pròxims anys, ja que amb les quatre hectàrees de terreny que té a la Garrotxa calcula que pot arribar a produir unes 20.000 ampolles. El primer a fer vi comercial a la Garrotxa va ser el Mas Gironella a les Planes d'Hostoles, a mitjan anys noranta del segle passat.

LA XIFRA

10.000
peus de vinya
es plantaran el mes de maig que ve entre Llocalou i l'Hostalnou de Bianya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona