Economia

Allotjaments turístics quasi plens per Setmana Santa a la Catalunya Central

El sector turístic preveu ocupacions de fins al 90%, sobretot entre divendres sant i dilluns de Pasqua

El turisme rural i el càmping són les opcions més escollides a les comarques centrals

El sector turístic a la Catalunya Central preveu una Setmana Santa amb allotjaments gairebé plens, amb una previsió d'ocupació de fins al 90%, sobretot entre divendres sant i el dilluns de Pasqua. Les cases de turisme rural i els càmpings continuen sent l'opció més escollida a la regió. El fet que enguany la Setmana Santa hagi caigut al mes de març fa que el sector aprofiti millor la temporada turística, que s'inicia abans. El sector és optimista, tot i que està pendent del temps.

Segons Francesc Vila, gerent dels serveis de turisme de la Diputació de Barcelona, la previsió d'ocupació és “bona”, especialment els dies festius, que és quan es preveu la major afluència de visitants. L'arribada de turistes ja s'ha començat a notar, però serà a partir de dijous (a la resta de l'Estat és festa) i, sobretot, de divendres, quan les ocupacions arribin a apropar-se al ple absolut. Segons Vila, l'expectativa ara ja està al voltant del 70% i el 80%. Tot i això, hi ha llocs on arriba al 90%. A més, s'esperen reserves d'última hora. “El comportament dels usuaris és refiar-se cada cop més de la reserva a última hora, però ja hi ha molta reserva feta i això pot dificultar ofertes interessants que pots trobar si prepares les coses amb una mica de temps”, diu.

Si ens fixem amb les previsions que fa el sector per comarques, la neu que ha caigut els últims dies al nord del Berguedà ha animat la restauració i el sector turístic, que confia assolir unes bones xifres d'ocupació. La comarca és una de les que té més cases rurals, i Setmana Santa sol ser un moment bo per a aquests allotjaments, on l'ocupació se situa al 90% amb reserves que s'han fet amb antelació. Tot i les bones xifres, e l president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer, ha explicat que “aquest any ha costat més que es fessin reserves per a la primera part de la Setmana Santa”.

Els allotjaments rurals del Solsonès no fan una previsió tan optimista per abans de divendres (al 50%), tot i que millora de divendres a dilluns. La presidenta de l'Associació de Turisme Rural del Solsonès, Pilar Bielsa, ha lamentat que es fan reserves “de molts pocs dies”. L'estació d'esquí de Port del Compte es veu beneficiada per l'última nevada, ja que podrà allargar una temporada de “patir” amb tan poca neu. A l'Alta Anoia, les cases de turisme rural confien penjar el cartell de complet. I per exemple a Cal Senyoret, a Pujalt, tenen una ocupació del 90% i confien en les reserves d'última hora. També al Casal la Salle Sant Martí, a Veciana, parlen d'un 80 per cent.

A Osona l'ocupació per Setmana Santa se situa al voltant del 60% i es va concentrar el primer cap de setmana, coincidint amb el tradicional Mercat del Ram. Pel que fa a la resta de la setmana, de moment és “fluixa”, segons el president del Gremi d'Hostaleria d'Osona, Joan Naudó. Confien en els que es decideixen a última hora i en el Festival de Música Religiosa de Vic.

Al Bages, un dels atractius de la zona és el turisme religiós, com ara Montserrat i la Cova de Sant Ignasi de Manresa. El monestir de Montserrat preveu assolir el 100% d'ocupació. Cal recordar que els treballadors del Cremallera de Montserrat i dels funiculars de Sant Joan i Santa Cova faran vaga els dies 25 i 27 de les 10.00 h a les 14.00 h i de les 15.10 h a les 18.10 h. Els treballadors demanen les mateixes condicions que l'àrea metropolitana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona