Economia

Amposta vol negociar la venda d'estoc immobiliari

Els ajuntaments de la zona costanera exigeixen tindre un interlocutor amb el banc dolent per saber quines operacions immobiliàries du a terme per deslliurar-se de l'estoc d'habitatges buits

L'estoc d'habitatges buits a les zones costaneres no només ha generat problemes als ajuntaments pel que fa a la gestió urbanística; les dificultats per alleugerir l'estoc dels pisos que acumula la banca impliquen cada vegada més les administracions públiques. La darrera resolució que ha sorprès els municipis costaners ha estat la de la Sareb –l'anomenat banc dolent–, que ha posat en venda 39 pisos del litoral tarragoní a preu de saldo, sis dels quals de l'Ebre.

L'entitat ho ha dut a terme sense tindre en compte els municipis afectats, una decisió que ha estat criticada per governs com el d'Amposta. Tot i que l'alcalde, Adam Tomàs, valora positivament que els bancs, fins i tot el dolent, treballen per treure's de sobre l'estoc immobiliari, remarca que “no pot ser que l'única administració que pot adreçar-se a la Sareb siga la Generalitat”. Tomàs ha exigit “tindre un interlocutor amb el banc dolent per tal de saber les operacions que impulsen i que afecten els ajuntaments i els pobles”.

La posada a la venda dels actius immobiliaris s'ha impulsat a través de la campanya Tu casa a toda costa, que promociona pisos a Alcanar, Amposta, Deltebre, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i la Ràpita. Els preus, que pretenen ser un reclam, oscil·len en funció de les característiques de l'habitatge.

El més econòmic el podem trobar a Alcanar, on s'ofereix un pis cèntric per entrar-hi a viure, amb tres habitacions i un bany, per un import de 84.000 euros. Es tracta d'un habitatge de 76 m². Pel que fa al més car, es tracta d'un habitatge de 107 m², amb quatre habitacions i dos banys, situat a l'Ampolla. El preu de sortida és de 231.000 euros.

LA XIFRA

39
són els pisos que la Sareb
ha posat en venda a tot Tarragona. Sis d'aquests habitatges corresponen a l'Ebre.

Una campanya cridanera de cara a l'estiu

La Sareb ha conjugat dos factors molt sucosos per alleugerir l'estoc immobiliari: la proximitat de l'època estival i la lleugera millora de l'economia. En total, el banc dolent ha tret a la venda uns 2.330 pisos a tota la costa espanyola, la majoria dels quals al litoral valencià. L'entitat, creada per canalitzar els productes tòxics de la banca espanyola, es va quedar tots aquests actius immobiliaris quan l'Estat va intervindre alguns bancs en risc de fallida. Ara treballa per restablir la normalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona