Economia

Tres territoris i un objectiu turístic comú

Empresaris i polítics de la Terra Alta s'alien amb els de Morella i la Franja

La iniciativa Tres territoris, una mateixa terra és una acció conjunta que aglutina els actius turístics de la comarca de la Terra Alta, la veïna del Matarranya (al sud de la Franja) i la localitat de Morella, a Castelló. Ara, i després de mesos de negociacions i treball, l'entitat ha resolt que es constituirà en associació per facilitar l'accés a ajuts i inversions, i que iniciarà periòdiques campanyes de promoció en diferents zones estratègiques.

Sobre la primera mesura, la de la creació de l'associació, el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, va avançar durant una trobada a Gandesa que “l'entitat anirà acompanyada d'un lloc web comú a través del qual es vol promocionar tota la zona”. En aquest sentit, els tres territoris volen fer èmfasi en els atractius patrimonials i gastronòmics de cada localitat inclosa en el projecte.

Pel que fa a la segona proposta, la d'editar publicacions periòdiques de promoció, aquestes es distribuiran al llarg de l'estiu en zones costaneres per tal que els turistes puguen accedir a la informació sobre els atractius de les zones d'interior. Sobre la voluntat de sumar esforços a favor d'un objectiu comú, l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va dir durant l'estada a Gandesa que l'objectiu és esborrar les fronteres entre els territoris per obtenir un benefici per als empresaris i veïns de totes les localitats.

Estada amb 120 empresaris a la Terra Alta

Les novetats sobre el projecte Tres territoris es van donar a conèixer durant una estada a la Terra Alta en la qual van participar uns 120 empresaris de la comarca. També hi van ser presents l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el president del Consell Comarcal del Matarranya, Rafa Martí. L'amfitrió va ser l'homòleg a la Terra Alta, Carles Luz. Durant l'estada, els empresaris i els agents polítics van visitar l'estació de la via verda de Prat de Comte, el santuari i paratge de la Fontcalda i el celler cooperatiu de Gandesa. Els assistents, a més, van gaudir d'un dinar ofert per l'associació empresarial de la Terra Alta, els consells reguladors del vi i l'oli Masba Events.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona