Economia

B The Travel band

VIATJA I VIU NOVES EXPERIÈNCIES

Cancun, el paradís sí que existeix

“Més de vint quilòmetres de platja per gaudir de les vacances i descobrir la natura i tota la grandesa de la cultura dels maies”

Sol, sorra finíssima, platges de somni i capvespres inoblidables. Ens ve de gust un Margarita estirats en una gandula i bressolats pel dolç so del mar. És Cancun, a Mèxic: 23 quilòmetres de platja d'aigües cristal·lines on deixar passar les hores sota un para-sol. Tot i això, l'opció gandula ens deixaria a anys llum del que és Cancun en realitat.

El que en els seus orígens va ser una aldea allunyada i minúscula, al nord-est de la península de Yucatán, s'ha convertit avui en una de les destinacions de vacances més valorades -més de 5 milions de visitants el 2015-, que ens ofereix el millor del Carib i de Mèxic, amb un paisatge exuberant i una fauna espectacular, on encara es poden veure magnífics exemplars de les prehistòriques iguanes.

Els amants de l'esport gaudiran de cinc camps de golf i d'esculls de corall espectaculars per practicar immersió lleugera i busseig; els que prefereixin la natura, podran descobrir les profunditats de la selva, i per als que prefereixin un viatge més cultural, aquí tenen tot el món maia al seu abast.

Una excursió molt recomanable per perdre's és a l'illa de Holbox, que forma part de la Reserva Natural Yum Balam. Amb només 42 quilòmetres de llarg per 2 d'ample, té 36 quilòmetres de platja de sorra blanca i coral·lina, i està considerada com una de les regions ecològiques més importants del món per la diversitat dels seus ecosistemes, gràcies al fet que allí es barregen les aigües del golf de Mèxic i el Carib. Hi trobareu taurons balena, dofins, llagostes, pops, rajades àguila i tortugues marines, entre moltes altres espècies, i a la llacuna Yalahau s'hi poden veure fins a 150 tipus d'aus, rèptils i peixos. Si hi aneu entre juny i setembre, nedareu entre taurons balena, i en qualsevol època de l'any sempre és possible passejar en caiac pels manglars, fer una passejada a cavall o nedar a la llacuna Yalahau, que els maies consideraven font de joventut.

Les coves de Cousteau

Una altra excursió és fins a l'illa Mujeres, al nord-est de Cancun, amb una costa d'aigües clares i càlides, una abundant vida marina i uns esculls i coves que ja van atreure Jacques Cousteau. Al Parc Marí El Garrafón podreu practicar immersió lleugera i busseig, fer algunes rutes en caiac i fins nedar amb dofins. A l'extrem meridional de l'illa hi ha un far amb vistes a un temple maia dedicat a Ixchel, deessa de la fertilitat, que assenyalava el camí als mariners maies.

Precisament, el món maia està molt present a Cancun, ja que es coneix aquesta zona com l'entrada al món maia, que comprèn cinc països: Mèxic, Belize, Guatemala, Hondures i El Salvador. Les restes de la seva cultura estan disseminades per tota la península de Yucatán, amb vestigis arqueològics a El Rei, al Sheraton Cancun Resort and Towers. Amb ells queda el testimoni també del Yamil Lu'um, dos petits temples que s'utilitzaven com a talaies i fars fa uns 500 o 700 anys.

Si us acosteu a Mahahual, que porta com a cognom “el cor de la costa maia”, trobareu el lloc perfecte en el cas que busqueu la pau lluny de l'enrenou dels centres comercials. Un lloc perfecte per bussejar en el seu magnífic escull de coral, on veureu tortugues marines, esponges i cavallets de mar. Des d'allà es poden fer excursions fins a Bacalar, Poble Màgic i la seva bella llacuna dels Set Colors; i a zones arqueològiques poc conegudes, com Oxtankah i Chacchoben, immerses en la selva.

Una altra opció molt recomanable és una visita a la llacuna de Nichupté, un lloc especial per als anomenats ecoturistes, ric en aus aquàtiques, peixos, cocodrils, crustacis i vegetació de manglar. A més, un viatge per la selva us permetrà navegar pels canals de la llacuna en motos aquàtiques, a través dels densos manglars, i visitar una part dels esculls de coral més grans del món. La pregunta és: et quedaràs a la gandula?

Més informació

902.200.400

bthetravelbrand.com

Més de 750 oficines a tot Espanya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona