Economia

Ponts busca inversors per acabar el polígon

L'Ajuntament manté converses amb empresaris d'Andorra i la Seu d'Urgell

L'Ajuntament de Ponts busca nous projectes empresarials per invertir en el nou polígon industrial Les Agudes, encara en fase d'urbanització. El terreny consta d'una superfície de 85.000 metres quadrats, que actualment pertanyen exclusivament a quatre propietaris, un dels quals és el mateix ajuntament. L'alcalde, Francisco García, assegura que mantenen converses amb empresaris d'Andorra i la Seu d'Urgell que s'havien interessat per adquirir terreny industrial en aquesta zona. “Tenim bona relació amb alguns empresaris andorrans que estan interessats a comprar algun d'aquests terrenys”, explicava García, que també va assegurar que han mantingut unes reunions “molt positives” amb el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, per impulsar el sector industrial al municipi de Ponts i “que tinguin en compte el polígon de Ponts si hi ha alguna empresa interessada a venir a Catalunya”.

La principal feina que té ara el consistori és urbanitzar la zona industrial. En aquest sentit, García va destacar que el consistori busca ajuts i subvencions per poder iniciar les obres a través de l'Institut Català de Finances (ICF) i l'Agència per a la Competitivitat d'Empresa, i està negociant amb la resta de les empreses propietàries del polígon per establir un preu que s'ajusti al mercat. El preu oscil·larà entre els 18 i els 21 euros per metre quadrat.

El cost de la urbanització d'aquest nou polígon puja a 2,7 milions d'euros, uns diners que aniran a càrrec del mateix ajuntament, que s'encarregarà de posar a licitació i executar les obres. La posada en marxa d'aquest polígon és una necessitat per a algunes de les empreses del municipi, que estan esperant que s'acabin aquestes obres per traslladar-se a aquesta nova zona, ja que actualment el sòl industrial de Ponts arriba al 80% d'ocupació i pràcticament no hi ha parcel·les disponibles per a noves empreses. García assegurava que faran els esforços necessaris per tirar endavant el projecte: “Trucarem a totes les portes que siguin necessàries per intentar activar aquest polígon que per a nosaltres és un punt importantíssim per desenvolupar econòmicament el nostre municipi.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona