Economia

Nissan registra l’ERO i ‘salvaria’ 400 empleats

Nissan va registrar ahir a la tarda formalment l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) per tancar les plantes catalanes i acomiadar-ne els treballadors, segons van confirmar fonts del Departament de Treball. Els sindicats es van negar a negociar les condicions del tancament amb la direcció de la multinacional del motor, tot i que ahir estava prevista la primera de les reunions en el calendari i malgrat que la companyia vol donar per tancada la negociació abans d’acabar juliol. Els sindicats no volen començar a parlar fins a tenir la màxima informació sobre els canvis previstos a Europa, punt al qual l’empresa es nega, si bé ahir va filtrar que deixaria fora de l’expedient d’ocupació unes 400 persones, les 300 del centre d’R+D i un centenar de l’àrea de compres, diu Efe.

El directiu que dirigeix el tancament a Catalunya, Frank Torres, no va assistir a la reunió, que es va allargar durant dues hores al matí. El representant de la USOC, Miguel Ruiz, va lamentar que només s’hi presentessin tres membres de recursos humans, un notari i sis advocats. “Aquest és el tarannà negociador”, es va queixar.

Uns 300 treballadors es van desplaçar a Cantàbria, on pernoctaran fins divendres. Des d’avui i fins divendres, hi ha previstes diverses manifestacions al territori i una gran concentració davant la planta que Nissan té a Los Corrales de Buelna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia