Economia

Els governs català i espanyol demanen diàleg a Nissan per assegurar un futur laboral i industrial de les seves plantes

Els dos executius s’han reunit aquest dilluns a la tarda amb els sindicats

Representants dels governs català i espanyol s’han reunit aquest dilluns amb els sindicats de Nissan en la qual han reclamat a la direcció diàleg per assegurar un futur laboral i industrial de les plantes que la marca automobilística té previst tancar d’aquí a uns mesos.

Els dos executius han sol·licitat a Nissan que aquests escenaris de diàleg vagin més enllà del període de consultes establert i s’han compromès amb els sindicats a treballar pel futur industrial de la planta de la Zona Franca, sigui amb la marca japonesa o altres projectes que garanteixin els llocs de treballs directes i indirectes.

Segons els sindicats, les administracions els han traslladat que han exposat a l’empresa que amb l’ERO era impossible establir una negociació.

La representació sindical ha expressat que és imprescindible obrir una mesa tripartida entre governs, empresa i sindicats, sense límits a la negociació, per trobar solucions industrials i assegurar la continuïtat de les plantes de Nissan a Catalunya i han reiterat la seva petició perquè es retiri l’ERO que, han insistit, s’ha plantejat en frau e llei. En aquest sentit, també han reclamat el suport efectiu de l’administració recuperant l’autorització laboral modificant l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors, segons han informat els sindicats.

A la trobada, hi han assistit el secretari general d’Indústria i Pime, Raül Blanco; la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; el subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto; la directora general d’Indústria de la Generalitat, Matilde Villarroya, i el subdirector general d’Inversió Industrial, Jordi Carbonell. Així mateix, han participat membres dels sindicats CCOO, UGT i CGT, com a representants dels treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia