Economia

Unió de Pagesos demana a Agricultura una reunió davant la disminució de producció de poma i pera pels fongs

El sindicat agrari vol ajuts directes per pal·liar aquesta davallada a les explotacions més afectades de Lleida i Girona

Unió de Pagesos (UP) ha demanat al Departament d’Agricultura una reunió urgent per tractar els efectes que comportarà la important disminució de la collita de poma i pera a causa dels danys per malalties de fongs amb l’objectiu de mitigar les possibles pèrdues.

Segons el sindicat, Agricultura ja havia fet una previsió a la baixa de la producció al juliol. Volen una valoració acurada d’aquestes pèrdues per garantir una fiscalitat justa per als fructicultors que tributen en el sistema d’estimació objectiva (mòduls) de l’IRPF. A més demanaran una línia d’ajuts directes per a les explotacions més afectades de Lleida i Girona, ja que Agroseguro no considera aquests danys indemnitzables.

Unió de Pagesos calcula una afectació per fongs del 50% de poma a les comarques de Girona, i de fins al 20% a la zona de Lleida, com a resultat dels períodes de pluges persistents i de les dificultats per controlar les malalties fúngiques. El sindicat considera que, tot i la utilització dels tractaments, la dificultat en el control del motejat pot ser degut a l’aparició de resistències als fitosanitaris autoritzats, com alerta el Comitè d’Acció de Resistències a Fungicides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia