Economia

Ajuts als viticultors pel fong míldiu

Cobraran abans de final d’any

Són 13 milions d’euros per als productors amb més d’un 55% de la collita afectada

La Generalitat s’ha compromès a pagar abans de final d’aquest any ajuts als viticultors afectats pel fong míldiu, que a la demarcació es calcula que ha afectat entre un 20% i un 25% del conjunt de la collida d’aquest any. La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, va assegurar ahir, després d’una trobada amb els viticultors de la DO Empordà al Celler Cooperatiu d’Espolla, que el Departament ha treballat “incansablement” per tenir a punt les ajudes i que la previsió és publicar l’ordre el 21 de setembre. Es destinaran 13 milions d’euros d’ajuts directes als viticultors que hagin perdut un 55% de la producció o més. Aquest fong ha sigut aquest any especialment “virulent” i ha afectat principalment les vinyes ecològiques amb danys que es calculen per sobre d’un 50%.

En la mateixa trobada, els viticultors han abordat els danys que provoquen els senglars a les vinyes. “No hi ha cap reunió del sector on no surtin els problemes causats pels senglars”, va dir Jordà. Una problemàtica amb diferents solucions, com ara fomentar el relleu generacional a les colles de caçadors o buscar sistemes per evitar que els animals entrin als cultius.I aquí és on els productors han demanat més ajudes per als tancats que protegeixen els conreus que diuen que són efectives. “Ja existeixen però es poden millorar, i tot allò que es pugui millorar hem d’estudiar com fer-ho”, va concloure la consellera.

D’altra banda, els responsables de la DO també van parlar de la davallada de vendes de vi, sobretot arran del tancament del canal Horeca per l’aturada d’hotels i restaurants pel Covid. Jordà va dir que el sector vivia un bon moment de consum i que la situació causada per la pandèmia ha suposat una “sacsejada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries