Economia

Hisenda proposa un dèficit per a les comunitats del 2,2% del PIB en 2021

Les CCAA rebran 10.000 dels 12.436 que rebrà Espanya del fons europeu REACT-EU

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha proposat aquest dilluns a les comunitats autònomes que l’any vinent limitin el seu dèficit al 2,2 per cent del PIB i els ha comunicat que els lliuraments a compte de 2021 ascendiran a 105.589 milions d’euros, una xifra similar a la de l’any passat.

En conferència de premsa després del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), on s’ha traslladat a les comunitats la decisió del Govern de suspendre les regles fiscals a totes les administracions públiques en 2020 i 2021, Montero també ha comunicat que Espanya comptarà amb 12.436 milions del fons europeu REACT-EU, i la major part (10.000 milions) seran per als territoris.

Amb aquestes xifres, Montero ha subratllat que amb la totalitat de recursos del sistema de finançament, les transferències extraordinàries i el marge fiscal més gran de la referència de dèficit, les comunitats podran disposar de més recursos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia