Economia

L’FMI millorarà les previsions per al 2020 però no preveu que la producció mundial es recuperi “a mig termini”

L’organisme calcula que el deute públic global assolirà el rècord d’un 100% aquest any

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, ha assegurat aquest dimarts que l’organisme farà una “petita revisió a l’alça” de les previsions econòmiques la setmana que ve perquè la situació és “menys greu” ara.

Segons ha dit Georgieva, les dades del segon i tercer trimestre són “millors de les esperades”, cosa que permet millorar les previsions d’aquest any. Malgrat que l’FMI continua projectant una recuperació “parcial” i “desigual” i no veu una recuperació de la producció mundial “a mig termini”, la directora gerent de l’organisme ha dit que la previsió per a moltes economies avançades, com per exemple l’eurozona, és “menys severa de l’esperat”.

En les previsions del juny, l’FMI projectava una caiguda del PIB mundial del 4,9% i un creixement del 5,4% el 2021. Pel que fa al deute públic, Georgieva ha assenyalat que preveuen que assoleixi la xifra rècord d’un 100% aquest any.

Per Georgieva, la millora de les previsions ve, en part, per les “mesures extraordinàries” impulsades pels governs. Segons càlculs de l’FMI, els governs han destinat 12 bilions de dòlars en política fiscal per fer front a la crisi causada per la Covid-19.

Malgrat la “petita” millora de les previsions, la directora gerent de l’FMI avisa que la recuperació econòmica continua sent “extraordinàriament incerta” i que els riscos continuen sent “alts”. A més, ha alertat de les “cicatrius severes” de la crisi i que “en gairebé tots els països hi haurà retrocessos en les millores de les condicions de vida”.

D’altra banda, Georgieva ha defensat que cal mantenir les mesures de suport a l’economia i destinar recursos al sistema sanitari, així com aplicar una política fiscal “flexible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona