Economia

MicroBank ha concedit 48.000 microcrèdits des del gener

El banc social de CaixaBank ha atorgat microcrèdits a 800.000 sol·licitants, per un valor de 3.871 milions des que fou fundat, l’any 2007

MicroBank va concedir durant els nou primers mesos de l’any més de 48.000 microcrèdits, amb un import mitjà de 5.460 euros.

D’ençà que fou creat, el banc social de CaixaBank ha atorgat més de 800.000 microcrèdits a famílies, per un valor total de 3.817 milions d’euros.

Segons un estudi sobre l’impacte dels microcrèdits concedits a MicroBank, el 98% de les famílies sol·licitants reconeixen que que han satisfet totalment o parcialment la necessitat per la qual va sol·licitat el microcrèdit. Val a dir que el 62% de les famílies enquestades afirma arribar justa o no arribar a final de mes; el 43% no té capacitat d’una despesa imprevista i el 41% hauria de recórrer a familiars o amics per fer front a aquestes despeses. Per al 87% d’aquestes famílies, el suport de MicroBank ha tingut un impacte positiu sobre el seu benestar personal i familiar.

En la concessió dels préstecs de l’entitat, a més de la xarxa de més de 4.000 oficines de CaixaBank, hi col·laboren més de 600 entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries, assessoren i fan seguiment dels projectes.

Així mateix, MicroBank compta amb el suport d’algunes de les principals institucions europees dedicades al foment de l’emprenedoria i les microfinances. Es tracta del Fons Europeu d’Inversions (FEI), el Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa (CEB) i el Banc Europeu d’Inversions (BEI).

CaixaBank va llançar el setembre del 2019 la primera emissió d’un bo social, que incloïa préstecs de MicroBank a persones i famílies amb recursos limitats, amb l’objectiu de finançar necessitats puntuals com a despeses en salut, educació, reparacions en la llar o adquisició de vehicles. La seva contribució a la creació de llocs de treball és un element clau dels préstecs concedits. Els resultats de la primera emissió van ser molt satisfactoris per a la consecució dels seus objectius. Es van col·locar 1.000 milions d’euros en un bo, en base al quals es van concedir més de 160.000 préstecs. En el context de crisi sanitària derivada de la pandèmia de la Covid-19, CaixaBank va llançar el juliol passat la seva segona emissió d’un bo social amb la finalitat de pal·liar els efectes de la pandèmia en pimes i microempreses radicades en les regions espanyoles més desafavorides. L’emissió va col·locar 1.000 milions d’euros que es destinaran al finançament de petites empreses de zones on el PIB per càpita no superi els 19.665 euros anuals i la taxa de desocupació estigui per damunt del 16,69%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia