Economia

Els sindicats denuncien davant del TSJC l’ERO als treballadors d’Acciona a Nissan

Denuncien la “connivència” entre les dues empreses per “facilitar l’acomiadament” dels afectats per l’expedient

Demanen garanties d’ocupació i de reindustrialització per als més de 500 afectats

Els sindicats CCOO, UGT i CGT han presentat una denúncia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demanar la nul·litat de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) als treballadors d’Acciona a Nissan, que, segons recorden, va acabar sense acord.

Les tres organitzacions ho han fet després que la direcció de la multinacional japonesa ha informat aquest divendres que faran servir personal propi per als llocs de treball que fins al juliol passat ocupaven els més de 500 treballadors d’Acciona a les plantes de la Zona Franca i de Sant Andreu de la Barca.

Els sindicats denuncien la "connivència" entre Nissan i Acciona per “facilitar l’acomiadament” dels afectats per l’ERO.

CCOO, de la seva banda, ha anunciat que sol·licitarà a la comissió de reindustrialització de Nissan que doni cobertura a la plantilla d’Acciona, ja que la demanda judicial presentada al TSJC fa que els acomiadaments en el marc de l’ERO “no siguin ferms”. El sindicat entén que se’ls ha de considerar treballadors afectats pel procés de reindustrialització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia