Economia

123Sonar dissenya un violí sostenible

L’empresa de Terrassa pensa dissenyar altres instruments amb aquesta filosofia i obrir una botiga-taller al centre de la ciutat

L’empresa de terrassa 123Sonar ha dissenyat un violí en què la fusta noble que es fa servir habitualment se substitueix per fibres naturals i de carboni.

La motivació del projecte és que la fusta que es destina a la fabricació de violins procedeix d’espècies que estan en perill d’extinció. El violí és el primer dels instruments que ja es pot adquirir a la web de l’empresa, que ja està treballant en un prototip de violoncel i que aviat obrirà una botiga-taller al centre de Terrassa.

La idea d’123Sonar va néixer arran de l’experiència personal dels seus dos fundadors, músics professionals i professors de música. “Els violins se segueixen construint amb els estàndards del segle XVI o XVII, pensats per tocar en cambres tancades amb bona acústica. Però avui un músic pot actuar en un auditori, un bar, fer classes i tocar al metro. Això no passava al segle XVI i els violins de fusta pateixen amb les situacions del món actual”, reflexiona Júlia Pérez Luque, co-fundadora d’123Sonar.

Més enllà d’adaptar l’instrument a les necessitats actuals amb uns materials que el fan més polivalent i resistent als impactes, la humitat o els canvis de temperatura; el violí desenvolupat per 123Sonar també en redueix l’impacte ambiental. Urko Larrañaga, també co-fundador d’123Sonar, destaca que “cada vegada més es busca un consum sostenible i aquest instrument permet minimitzar l’ús de fustes en perill d’extinció”.

La startup egarenca és una de les 9 empreses catalanes que ha participat al programa d’acceleració Empenta impulsat per ACCIÓ, Esade Creapolis, Esade i l’Ajuntament de Sant Cugat. Per la seva condició de músics, els fundadors d’123Sonar han trobat en el Programa Empenta el suport per formar-se en la gestió empresarial. “El nostre mentor de l’Empenta ens ha fet pensar molt i en moltes direccions; i hem vist la necessitat de diversificar les nostres activitats”, assenyala Júlia Pérez Luque. En aquest sentit, Larrañaga ressalta que “apostàvem només pel violí i l’Empenta ens ha ampliat la visió per no dependre d’un sol producte en el mercat”. Així doncs, i més enllà del prototip de violoncel, 123Sonar també ha llançat ja un nou accessori, un reposa-piques de violoncel. “És un disseny bastant innovador i ha tingut una gran rebuda i una allau de comandes”, indica la co-fundadora de l’empresa.A més, l’empresa de Terrassa també prepara l’obertura d’una botiga-taller al centre de la co-capital del Vallès Occidental; on a més dels productes propis també oferiran la venda i reparació d’instruments tradicionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona