Economia

El Sabadell reduirà en 1.800 treballadors la plantilla

Els sindicats confien que les baixes arribin per mitjà de prejubilacions

El banc descarta un ERO i vol concloure la reestructuració abans de tancar el març

La reestructuració de Banc Sabadell va prenent forma. Després que l’entitat anunciés la setmana passada als representants sindicals la seva intenció de reduir la plantilla en un 12%, és a dir, al voltant de 2.000 empleats, ahir es va confirmar que els treballadors afectats seran uns 1.800 i que la intenció del grup presidit per Josep Oliu és dur a terme les baixes amb prejubilacions i incentius, de manera que no n’hi hagi de “traumàtiques”.

Així ho confirmaven ahir fonts sindicals, que també van indicar que unes 850 baixes correspondran a personal d’oficina mentre que, de la resta, mig miler pertanyen als serveis centrals i territorials i uns 450 seran comercials. El banc va comunicar ahir en una reunió amb els sindicats que descarta l’aplicació d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) i que espera que tot el procés culmini abans de tancar el primer trimestre del 2021. Les pròximes reunions previstes entre la direcció i els portaveus laborals seran els dies 5, 10, 12 i 17 de novembre per tal d’acabar de perfilar les condicions de la reestructuració.

Joan Sierra, secretari general de l’agrupació del sector financer de CCOO, sindicat majoritari al banc, va declarar a aquest diari que esperen que el Sabadell sigui coherent amb la voluntat d’evitar qualsevol tipus de conflictivitat i que opti per les prejubilacions i eviti altres fórmules per assolir el total de baixes programades.

“El Sabadell –va recordar Sierra– té molt personal en una franja d’edat que s’hi podria acollir”, per bé que la direcció del banc encara no ha marcat l’edat de tall a partir de la qual farà la proposta. Tot i que considera que una reducció tan substancial de plantilla “no és positiva”, el portaveu sindical veu de bon ull el plantejament inicial de l’entitat i espera que la retallada, a més d’ajustar-se a la voluntarietat, garanteixi la viabilitat de la resta de la plantilla, que encara superarà les 13.000 persones.

En un context de reordenació del sector que es remunta al 2008, amb l’esclat de la crisi financera, i que té el seu exponent més recent la sonada absorció de Bankia per part de CaixaBank, el Sabadell, que divendres va presentar uns resultats impactats per la pandèmia (va guanyar un 74% menys), intenta optimitzar el seu balanç. Les entitats financeres es mouen ara en un context de baixa rendibilitat amb tipus d’interès sota zero, la urgència de la digitalització, les exigències dels supervisors i l’entrada en joc de nous competidors digitals i globals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona