Economia

Les 13 cambres destinaran 10 milions a empreses afectades per la Covid-19

Aprofitaran recursos de diverses administracions per oferir ajuts directes, formació i crèdits

La pandèmia ha provocat el tancament de 19.000 companyies

Les cambres de comerç de Catalunya s’han unit per tirar endavant una iniciativa que donarà suport i també ajudes directes a les empreses amb problemes a causa de la crisi sanitària. El programa Aixeca el teu negoci tindrà un pressupost de 10 milions d’euros, i va ser presentat ahir per Joan Canadell, president de la Cambra de Barcelona, acompanyat d’alguns dels seus homòlegs en altres territoris. Canadell va explicar que la iniciativa, la primera en la qual uneixen forces les tretze cambres catalanes, oferirà 50 serveis agrupats en vuit blocs, per mirar de compensar la “situació excepcional” que ja ha fet que el país hagi perdut unes 19.000 empreses des de l’inici de la pandèmia.

Els vuit àmbits d’ajuda se centren, respectivament, en el finançament, el suport a l’emprenedoria, l’assessorament per a la “reinvenció” d’empreses i empresaris, el treball en xarxa, l’obertura a nous mercats, als nous canals, la mediació i l’acompanyament en cas del cessament de l’activitat.

La intenció, hi va afegir Canadell, és evitar al màxim de tancaments d’ara endavant, especialment de les companyies més fràgils, com ara pimes i autònoms. Els serveis seran cent per cent gratuïts.

El president de la cambra barcelonina va especificar que la dotació de 10 milions aprofitarà recursos proporcionats per diverses administracions. En primer lloc, els 2,5 milions que s’han assignat a les cambres, un destí lògic, ja que “han estat atorgats per ajudar les empreses”, i també fons Feder per a la digitalització, que preveuen fins a 4.000 euros per empresa.

Amb tot plegat, les cambres petites incrementaran fins a un 70% els seus serveis, ja que els podran oferir de manera directa o bé amb la col·laboració d’una cambra propera que hi estigui més preparada. Tots els serveis, tant els ajuts directes com la resta de fórmules (com ara beques, cursos i assessorament, seran accessibles a través d’un web conjunt: Aixecaelteunegoci.cat.

LA FRASE

És molt important que hi hagi una campanya de Nadal potent i amb consum de quilòmetre zero
Joan Canadell
president de la cambra de Comerç de Barcelona

Que no quedi ni un euro per gastar

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, que va participar en la presentació en línia de la iniciativa, va expressar la intenció que al departament que dirigeix “no hi quedi ni un euro per gastar a final d’any”, per ajudar tant com es pugui les empreses. Per Tremosa, és vital l’aplicació d’ajudes i suport perquè les empreses resisteixin com a mínim fins a la primavera. El conseller va anunciar que “al febrer o al març” ja es disposarà de tests “ràpids, fiables i barats”, que milloraran la situació actual, amb PCR “cars i lents”. Amb la generalització d’aquesta nova eina de control, més àgil, “es podran reomplir avions, teatres, fires, congressos...”, i això contribuirà a una represa econòmica molt més sòlida, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia