Economia

Catalunya registra 242 concursos en empreses entre juliol i setembre, un 54% més respecte al segon trimestre

El 25,2% dels negocis que han iniciat el procediment pertanyen al sector del comerç

Catalunya va registrar 242 procediments concursals en empreses entre els mesos de juliol i setembre, un 54% més respecte al segon trimestre. En termes interanuals, el creixement és del 3,9%.

Segons les dades provisionals publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), un 25,2% dels negocis que van iniciar el procediment pertanyen al sector del comerç.

Altres àmbits que també es van veure afectats per la crisi de la covid-19 són la indústria (representa el 10,3% dels concursos), les activitats professionals i tècniques (10,3%), l’hostaleria (8,2%) i la construcció (8,2%).

Al conjunt de l’Estat es van registrar 1.026 procediments concursals en empreses entre juliol i setembre, un 43,7% més respecte al segon trimestre.

A Catalunya, la majoria dels concursos es van concentrar a la demarcació de Barcelona (un 89,3% sobre el total). A continuació apareixen Girona (6,6%), Tarragona (2,9%) i Lleida (1,2%).

Segons les dades provisionals de l’INE, la incidència és molt més elevada dins les micropimes (empreses de cinc o menys treballadors). A Catalunya, les micropimes van protagonitzar el 60,3% dels procediments concursals durant el tercer trimestre.

Pel que fa al conjunt de les petites empreses (menys de 50 treballadors), el percentatge s’eleva al 86%, mentre que el 14% dels procediments restants corresponen a mitjanes o grans empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia