Economia

Banc Sabadell vol eliminar 765 llocs de treball a Catalunya, el 40% de la retallada prevista a tot l’Estat

CCOO considera “insuficient” l’oferta de sortida que l’entitat ha plantejat dins el pla de reestructuració

Catalunya serà la comunitat més afectada pel pla de reestructuració que planteja el Banc Sabadell. Segons ha informat Comissions Obreres (CCOO) en un comunicat, l’entitat vol eliminar-hi 765 llocs de treball, un 40% de la retallada prevista a tot l’Estat. D’aquests, 283 pertanyen a la xarxa d’oficines, 245 es troben als serveis centrals i territorials i 188 es dediquen a funcions comercials.

Per altra banda, el Sabadell també ha donat a conèixer aquest dijous les condicions de sortida dins el pla de reestructuració, una oferta que CCOO considera “insuficient”. “Aquestes condicions han de replantejar-se a l’alça si la intenció del banc és completar la reestructuració amb èxit”, ha subratllat el sindicat.

Segons ha informat CCOO, el Sabadell hauria presentat les següents propostes: pel que fa a les prejubilacions, els treballadors entre 57 i 62 anys cobrarien el 70% del seu sou anual brut fins als 63 anys i el conveni especial, amb un topall de 250.000 euros (en el cas del conveni espacial, l’entitat no especifica si es congelarà o s’anirà actualitzant). Per altra banda, els empleats entre 63 i 64 anys cobrarien el 20% del salari anual brut, mentre que els majors de 65 anys percebrien el 10% (ambdós casos sense conveni especial). Pel que fa a les baixes incentivades, l’entitat ofereix 35 dies per any treballat i un màxim d’una anualitat.

Des de Comissions Obreres creuen que l’oferta ha de ser “més atractiva” i proposen mesures com ampliar el marge d’edat per accedir al pla de prejubilació, incrementar el límit màxim a cobrar, concretar el convenci especial o dissenyar mecanismes per garantir el cobrament de les percepcions fins a l’edat de jubilació. El sindicat també demana que es garanteixin certes condicions financeres en desvincular-se de l’entitat (préstecs personals, hipoteques, comptes corrents, etc.), concretar un calendari de terminis per a les sortides, establir criteris “clars i transparents” de prelació per a les adhesions i habilitar una eina perquè la gent afectada pugui fer una simulació personalitzada.

Segons les dades facilitades pels sindicats després de la reunió d’aquest dijous, el Sabadell es planteja reduir en 900 el nombre de persones que treballen en oficines (l’entitat n’ha afegit 50 respecte a l’última previsió per tenir un petit marge d’actuació). Pel que fa al departament comercial, el pla afectaria 450 empleats, mentre que la retallada als serveis territorials seria de 525 (el Sabadell en suma 25 més respecte a l’última reunió).

Per zones, Catalunya és la més afectada, seguida de la regió Est (623 treballadors) i la regió Centre (173 treballadors). A continuació es troben les zones Nord-oest (72 empleats), Nord (93 treballadors) i finalment la regió Sud (92 llocs de treball).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia