Economia

Els càmpings gironins estudien crear zones per a autocaravanes

Aquest tipus de turisme va a l’alça

Segons un estudi de la UdG, un 80% de les pernoctacions es fan en càmpings

L’Associació de Càmpings de Girona ha assegurat que alguns establiments preveuen especialitzar-se en les autocaravanes i furgonetes adaptades davant la “tendència a l’alça” d’aquest tipus de turisme.

Segons ha explicat el vicepresident de l’entitat, Josep Maria Pla, la majoria de càmpings gironins ja estan “relativament adaptats” a les necessitats de les autocaravanes amb punts d’evacuació d’aigües negres o torres per carregar les bateries elèctriques.

Tot i així, preveu que hi hagi establiments que creïn una zona específica per a autocaravanes per l’interès creixent. Per altra banda, Pla ha demanat també a les administracions i els propietaris de zones d’autocaravanes que legalitzin els espais complint la normativa catalana.

Segons un estudi presentat per la UdG divendres passat, la meitat dels turistes que opten per viatjar amb autocaravana o una furgoneta adaptada disposen d’estudis universitaris i tenen un poder adquisitiu més elevat que la mitjana.

Aquest informe també ha confirmat algunes de les percepcions que tenien els càmpings gironins sobre aquest tipus de turisme. En aquesta línia, el vicepresident de l’Associació de Càmpings de Girona, Josep Maria Pla, ha recordat que “les fàbriques d’autocaravanes no donen a l’abast a l’hora de lliurar” els vehicles i que actualment “hi ha un termini molt llarg” abans de rebre les claus del vehicle. L’estudi també posa de manifest que un 80% de les pernoctacions que fan aquests turistes són en càmpings.

És per això que Pla demana a les administracions que comencin a regular i ordenar totes les àrees d’autocaravanes que hi ha arreu del territori. Segons es posa de manifest en un decret del govern del mes d’agost, les àrees d’autocaravanes han de complir tot un conjunt de requisits, ja que han passat a ser tipificades com a allotjament turístic.

LA FRASE

Demanem a les administracions que regulin i ordenin les àrees d’autocaravanes d’arreu del territori
Josep Maria Pla
VICEPRESIDENT DE L’associació de càmpings de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia