Economia

L’IPC cau sis dècimes a l’octubre a Catalunya fins al -1,1% i encadena set mesos consecutius en negatiu

És el descens més important de la sèrie històrica de l’INE, que es remunta fins al 2002

L’IPC a Catalunya va tornar a caure a l’octubre, concretament sis dècimes, i la taxa anual va quedar fixada en el -1,1%, segons ha informat aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Amb aquest, ja són set mesos consecutius en què la variació se situa en negatiu des que a l’abril, coincidint amb la primera onada de la pandèmia i l’estat d’alarma, ja registrés un descens del -0,7% i suposa el major descens de la sèrie històrica de l’INE després que al maig ja es registrés un -1%. Alguns dels grups que han contribuït més a la caiguda de preus han estat el transport (-5,5%), juntament amb la comunicació (-4,2%), l’educació (-4,1%) i l’habitatge, aigua, electricitat, gas i altres combustibles (-3,8%).

En canvi, han pujat els aliments i les begudes no alcohòliques (+2,5%), el vestit i calçat (+1%) i les begudes alcohòliques i el tabac (+0,5%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia