Economia

Pimec assessorà les empreses que vulguin reclamar als tribunals compensacions per les restriccions per la Covid-19

González diu que cal un rescat perquè la situació és límit: “És millor un acord que un procés judicial”

Pimec, la patronal de les petites i mitjanes empreses de Catalunya, oferirà assessorament jurídic a totes aquelles pimes que vulguin reclamar als tribunals compensacions econòmiques per les restriccions vinculades a frenar l’expansió de la Covid-19.

En un acte celebrat aquest divendres, la patronal ha presentat un dictamen sobre les possibilitats que tenen les empreses de reclamar responsabilitats patrimonials davant l’administració i ha assegurat que la paciència dels negocis està “prop del límit”.

No obstant això, el president de Pimec, Josep González, ha fet una crida a l’administració perquè aprovi un rescat com més aviat millor. “És millor arribar a un acord que no a un procés judicial”, ha defensat.

La patronal també proposa que a les reunions del Procicat hi hagi representants del Departament d’Empresa i Coneixement i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies perquè es tingui en compte “la necessitat d’establir compensacions econòmiques per a les activitats afectades”. Per altra banda, demana que s’aprovin compensacions “ràpides, directes i suficients” a pimes i autònoms, així com “mesures immediates i generoses en l’àmbit fiscal i financer”.

Pel que fa als llocs de treball, Pimec sol·licita a les autoritats sanitàries que s’apliquin mesures per protegir la salut pública, com ara l’ús massiu de testos ràpids d’antígens, l’ampliació de la infraestructura sanitària o l’aplicació de sistemes avançats de rastreig i controls dels contagis. Finalment, demana que s’ofereixin incentius i recursos per fomentar el teletreball i que es tingui en compte la salut física i emocional dels ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia