Economia

Les exportacions gironines creixen del gener al setembre un 0,35%

S’ha venut per valor de 4.217 milions d’euros

Al setembre les vendes a l’exterior van augmentar un 3,95% respecte del mateix mes de l’any passat

Les exportacions de les empreses gironines continuen creixent malgrat la pandèmia i el sector carni continua liderant les vendes. Segons les dades que va fer públiques ahir el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme entre el gener i el setembre les empreses de la demarcació van vendre producte per valor de 4.217 milions d’euros, un 0,35% més que en el mateix període de l’any passat. Pel que fa al mes de setembre, les exportacions a Girona van continuar la seva tendència a l’alça i van vendre un 3,95% més del que van ingressar el setembre del 2019, amb 474,18 milions.

Malgrat que el creixement de l’acumulat durant els tres trimestres d’aquest any 2020 és petit, demostra que les empreses de les comarques gironines han aconseguit esquivar la crisi de vendes que es va registrar durant els mesos d’abril i maig, a causa del primer confinament.

Pel que fa a les xifres del tercer trimestre (entre juliol i setembre) el creixement és més pronunciat amb un 4% més de vendes a l’exterior. Aquest creixement és similar al que hi va haver al setembre, quan es va registrar un 3,95% més de vendes que el setembre del 2019.

El sector carni és el líder

El sector de la carn es manté com a líder en volum d’exportacions, ja que ha aconseguit uns ingressos de 1.358,75 milions d’euros durant els deu primers mesos de l’any; és a dir, un 12% més del que es va facturar durant el mateix període del 2019. El sector carni ha tingut així un increment del 5% respecte del mateix mes de l’any passat amb 150,94 milions.

La maquinària baixa

El segon lloc l’ocupa el sector de la maquinària, que entre el gener i el setembre va ingressar 332 milions, un 7% menys que en els mateixos mesos de l’any passat. La davallada es va accentuar al setembre, amb un 9% menys en facturació que el setembre del 2019.

Els productes farmacèutics són el tercer sector amb més ingressos de la demarcació i van sumar 30,51 milions d’euros al setembre, un 4% més que en el mateix mes del 2019. Tot i així, durant els tres primers trimestres es va incrementar un 17% el volum de vendes a l’exterior amb una facturació de 320 milions.

França, principal mercat

Per països, l’Estat francès continua sent el principal mercat de les comarques gironines. Les empreses gironines van facturar 116,12 milions al setembre provinents d’aquest mercat. El país que ha representat un augment més important en volum d’exportacions és la Xina, amb un 38% més d’ingressos respecte al setembre del 2019. Itàlia, Alemanya i Portugal tanquen el rànquing de mercats amb més exportacions gironines, tots amb xifres similars a les del 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia