Economia

Olot aprova un altre fons de contingència contra la Covid

És el segon des del principi de la pandèmia i el quasi mig milió d’euros amb què s’ha dotat s’afegeix al milió ja destinat a pal·liar-ne els efectes

L’Ajuntament activa dues noves línies d’ajuts

El ple d’Olot ha aprovat en la seva última reunió un fons de contingència de quasi mig milió d’euros per fer front a les despeses de l’atenció social i de suport a les activitats econòmiques afectades per la Covid-19. Aquest pla és el segon des de l’inici de la pandèmia i tots dos sumen un total d’un milió i mig d’euros en despeses generades per fer front al coronavirus. La regidora d’Hisenda, Montse Torras, ha informat que es tracta d’un fons extraordinari que es dotarà amb els crèdits disponibles del present exercici econòmic, amb un total de 441.450 euros. Torras ha justificat aquesta procedència dels fons de les línies de crèdit disponible i no pas del romanent de tresoreria ara desbloquejat pel govern espanyol, perquè en aquest cas no tindrien la llibertat de distribuir-los on més convenen. Ella mateixa ha indicat que amb el romanent han fet una altra convocatòria d’ajudes, disposen d’una partida de 335.000 euros, que van dirigides als establiments que s’han vist obligats a tancar durant la segona onada de la pandèmia i als negocis que han reduït la facturació en més d’un 80% els últims cinc mesos. Es tracta d’ajuts de 1.000 i 3.000 euros, respectivament, i, segons el padró d’activitats econòmiques, es podran cobrir totes les peticions.

Aquestes dues noves ajudes formen part, segons Torras, de les 122 accions del pla de reactivació econòmica i l’ocupació d’Olot i es complementen amb l’aportació de 131.000 euros destinats al suport social a situacions de vulnerabilitat econòmica i 34.000 euros més per a altres actuacions per fer front a les afectacions de la Covid-19.

LA XIFRA

1,5
milions d’euros
és la quantitat total que fins ara ha destinat l’Ajuntament d’Olot a pal·liar afectacions del virus.

Suport de l’oposició amb matisos

L’oposició ha donat suport a les mesures anti-Covid, tot i que el PSC s’ha abstingut. Jaume Mir (PSC) ha reclamat que es recuperés el consens del primer fons i una visió més comarcal. Iolanda Suescun (ERC) ha remarcat que les propostes responen al pacte de tots els grups i que entén que, a vegades, s’han de prendre decisions ràpides. Lluís Riera (CUP) ha dit que ara és el moment d’ajudar, més enllà de les ideologies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia