Economia

Discrepàncies al BCE sobre si permetre als bancs pagar dividends el 2021

Mersch obre la porta a aixecar el veto a algunes entitats, però De Guindos els aconsella augmentar l’aprovisionament

La cúpula del Banc Central Europeu (BCE) debat aquestes setmanes les noves mesures en política monetària que prendrà en la reunió del desembre. Però les posicions dels membres de la institució que lidera Christine Lagarde no són unànimes. La darrera discrepància arriba pel veto general a la banca de no pagar dividends.

En una entrevista al ‘Financial Times’, el membre de la cúpula de la institució monetària Yves Mersch ha obert la porta a permetre que els bancs amb posicions de capital més sòlides puguin repartir dividends el 2021, però posteriorment el vicepresident del BCE, Luis de Guindos, ha matisat que “no diria” que les entitats podran fer aquests pagaments l’any que ve. “No hem decidit res encara”, ha subratllat.

El luxemburguès, que deixa el càrrec al desembre, ha alertat que si el BCE allarga el veto generalitzat als dividends ha de tenir en compte la incertesa jurídica que provoca aquesta decisió. “Seria sorprenent que els bancs utilitzessin els subsidis públics per enriquir els accionistes”, ha apuntat Mersch.

Després de les declaracions del luxemburguès, De Guindos ha replicat que l’objectiu principal ha de ser garantir el flux creditici. “La suspensió de dividends és una mesura temporal i extraordinària per destinar tots els recursos a mantenir el flux creditici”, ha assenyalat el vicepresident del BCE, que aconsella als bancs augmentar l’aprovisionament perquè s’incrementaran els préstecs morosos.

El BCE va recomanar al març als bancs no repartir dividends ni recomprar accions en el marc de la crisi per la covid-19 per tal que les entitats dediquin els diners a injectar liquiditat a l’economia i absorbir pèrdues. La institució monetària va allargar fins al gener del 2021 la recomanació, però la revisarà a finals d’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA