Economia

Amazon hauria llogat una agència de detectius per espiar les activitats sindicals dels treballadors

La companyia nord-americana també hauria observat els moviments ecologistes

El servei de computació al núvol d'Amazon cau diverses hores i afecta milers de webs

L’empresa Amazon, propietat de Jeff Bezos –l’home més ric del món-, hauria llogat una agència de detectius per espiar les activitats sindicals dels treballadors, segons afirma el mitjà digital ’Vice’, que assegura haver tingut accés a desenes de documents del Centre d’Operacions de Seguretat Mundial de la companyia nord-americana.

Els documents són del 2019 i mostren que el seguiment hauria estat més intens entre el Black Friday i el Nadal, període en què l’activitat de la companyia s’incrementa.

L’espionatge de l’empresa Pinkerton no s’hauria limitat als moviments laborals, sinó que també hauria parat atenció a iniciatives de caire ecologista europees com Fridays for Future, impulsada per l’activista sueca Greta Thunberg.

Segons ’Vice’ els informes els hauria elaborat personal del Centre d’Operacions de Seguretat Mundial d’Amazon, i mostrarien el control proper de l’activitat sindical dels seus treballadors arreu d’Europa, de grups ecologistes i de moviments de justícia social a Facebook i Instagram.

El mitjà afirma que ha tingut accés a correus electrònics interns de la firma de Bezos amb actualitzacions sobre l’activitat sindical de la plantilla. Als textos, indica la mateixa font, s’inclou la data, l’hora i el lloc de qualsevol fet que s’expliqui, així com la font que ha informat de l’acció, el nombre de participants a l’esdeveniment i una descripció, amb noms com ’vaga’ o ’repartiment de pasquins’.

Els informes també revelarien l’ús que Amazon fa de les xarxes socials per rastrejar l’activisme ambiental i els moviments socials a Europa, com per exemple Greenpeace o els Armilles Grogues de França.

En un dels documents, afirma ’Vice’, s’especifica que l’objectiu dels seguiments és “destacar els riscos i perills potencials que poden afectar les operacions d’Amazon per tal de satisfer les expectatives dels clients”.

https://www.vice.com/en/article/5dp3yn/amazon-leaked-reports-expose-spying-warehouse-workers-labor-union-environmental-groups-social-movements

Amazon Web Services deixa sense servei milers de pàgines a la costa est dels EUA

EFE

El servei de computació al núvol Amazon Web Services (AWS), el més utilitzat de la indústria tecnològica, s’ha vist interromput diverses hores aquest dimecres a la costa est dels Estats Units i ha impedit les operacions de milers de pàgines web i plataformes que es basen en ell.

Entre les companyies afectades per la incidència es troben el fabricant del dispositiu d’streaming Roku, la cadena de grans magatzems Target, el creador de software Autodesk, el servei de seguretat digital Ring, el grup editorial Tribune Publishing i l’Autoritat Metropolitana del Transport de la ciutat de Nova York.

En la majoria dels casos aquestes empreses continuen podent operar en gran part de les seves activitats, però no en aquelles que requereixen l’ús d’AWS, com ara el servei de lliurament a domicili de Target o les pantalles que ofereixen informació sobre el transport públic de l’autoritat novaiorquesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia