Economia

Els centres comercials estudien mesures legals contra el govern

El sector no entén per què no se’ls permet obrir i torna a carregar contra la “falta de diàleg” de l’administració

Diuen que ja no poden aguantar més

Els centres comercials de Catalunya estudien mesures “legals o d’altres tipus” contra la decisió del govern de mantenir-los tancats una setmana més. El gerent de l’Espai Gironès de Salt, Pau Jordà, va explicar ahir que el sector “està molt indignat” i que ahir al matí, després d’haver parlat amb els diferents centres comercials del país, van acordar estudiar quines mesures es podrien dur a terme perquè “ja no es pot aguantar més”.

Jordà no va voler detallar per on podrien anar aquestes mesures perquè, segons va explicar, encara tot era massa recent, “però m’han encomanat a mi que fes les propostes”.

Els centres comercials van saber ahir quan passaven deu minuts de les deu del matí i per TV3 la decisió de no deixar-los tornar a obrir aquesta setmana, malgrat que “ja feia deu dies que ens deien que podríem obrir aquest dilluns” i la sorpresa de mantenir-los tancats “ha estat molt gran”. I el que és pitjor, segons explica Jordà, és que “hem sabut que la decisió ja era presa des de dijous a la nit i han esperat a donar a conèixer les dades de Salut per filtrar el comunicat de mantenir el tancament”. “Ni tan sols ho han penjat al web de la Generalitat. Creiem que no és manera de procedir per part d’un govern que es vulgui dir seriós i que vulgui que el prenguin seriosament”, va dir Jordà.

Les trucades entre responsables dels centres comercials no es van fer esperar i van acordar “anar tots en la mateixa línia”. I és que, segons Jordà, el govern “ara mateix no té cap garantia ni cap fet empíric” que asseguri que la pandèmia millori amb tots els centres comercials tancats. “Precisament perquè no podem obrir tampoc ha de ser necessàriament diferent la situació d’aquí a una setmana”, critica Jordà.

En aquest sentit, des del sector lamenten que “algú” hagi decidit que no es pot obrir i, a més, sense consultar-ho amb ells. Precisament, la falta de diàleg és un dels retrets que Jordà fa al govern. Assegura que el sector fa molt temps que intenta explicar-los les mesures que els centres comerciants han pres fins ara per convertir-los en espais segurs i “no ens escolten”. “Fa molt de temps que intentem parlar amb ells per explicar-los les mesures que prenem, però ens trobem amb una paret”, lamenta el gerent de l’Espai Gironès, que critica que aquest és un govern que “s’omple la boca de taula de diàleg” quan en realitat “no dialoga amb ningú”.

Per això demanen una rectificació del govern i del Procicat i diu que des del sector tenen la sensació que “no hi ha ningú pilotant la nau”. Jordà, a més, creu que amb el resultat de les eleccions “tampoc hi haurà ningú els pròxims anys” i assenyalen que estan “molt decebuts” amb l’administració.

Sensació que el govern els ha deixat abandonats

Els centres comercials estan formats majoritàriament per petits botiguers que estan veient com els comerços a cel obert poden obrir i en canvi ells, pel fet de formar part d’un centre comercial, no ho poden fer des de fa moltes setmanes. La negativa de poder obrir una setmana més, de moment, s’ha rebut “amb una gran decepció”. “Nosaltres, tan bon punt ho hem sabut, ho hem comunicat a tots els botiguers i us podeu imaginar els comentaris que hem rebut”, diu Pau Jordà. Els botiguers estan indignats i decebuts, ningú entén les mesures que s’han pres i parlen, segons diu el gerent del’Espai Gironès, que el “govern els ha deixat abandonats”. Aquest és el sentiment general dels botiguers, dels petits, que formen part de l’Espai Gironès, però aquests sentiments es poden fer extensius a la resta de botiguers de tots els centres comercials del país. “Insisteixo que no hi ha cap prova que la situació sigui millor o pitjor precisament perquè nosaltres estem tancats i el benefici del dubte ens el mereixem”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia