Economia

El cuiner Marc Ribas, protagonista del Fiporc

La fira de Riudellots s’ha adaptat a les restriccions i s’ha celebrat en línia

El mediàtic cuiner i presentador de televisió Marc Ribas va ser ahir el convidat especial de la Fira Gastronòmica Fiporc de Riudellots de la Selva. Aquesta edició de la fira, que en aquestes últimes edicions ha tingut uns 10.000 visitants, s’ha celebrat en línia per adaptar-se a les restriccions que hi ha marcades per la pandèmia. Ribas va preparar un carpaccio de peus de porc i un arròs amb salsitxes, costella i camagrocs, una preparació que es va poder seguir en directe per TV Girona i les xarxes socials. Per poder seguir els passos de la recepta des de casa, prèviament se’n van donar a conèixer els ingredients i es va animar els espectadors a compartir els plats a les xarxes socials.

La programació del Fiporc va incloure també una demostració d’especejament del porc per explicar cada una de les parts que s’aprofiten d’aquest animal per elaborar carns i embotits. Per acabar, el regidor Josep Santamaria va elaborar una coca de greixons.

La inauguració va anar a càrrec de l’alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura; del regidor de Dinamització Econòmica, Josep Santamaria, i del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. Roura va destacar la importància del sector carni a Riudellots de la Selva, “com un dels principals motors econòmics del país”. Dona feina directa a aproximadament 3.000 persones. Pel que fa a Noguer, va assenyalar: “Des de l’ens supramunicipal ens complau continuar col·laborant amb Fiporc, una iniciativa que posa en relleu la tasca d’un sector tan essencial com és el del bestiar porcí” i va remarcat que aquest any s’ha dut a terme “gràcies a l’esforç de l’Ajuntament i de tota la gent que hi participa”.

Fiporc va néixer el 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya, i dona valor a tot el que envolta el món del porc, que, a Riudellots, s’ha convertit en un dels principals eixos econòmics i en un símbol identitari de la població. Les empreses càrnies situades a Riudellots creixen i sacrifiquen uns 30.000 porcs al dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia