Economia

Convoquen vaga a Bosch contra el seu tancament

La plantilla de Bosch Sistemes de Frenat va iniciar ahir una vaga fins a finals d’abril contra el tancament “sense causa” justificada de la planta que la companyia té a Lliçà d’Amunt, al Vallès Oriental.

Els treballadors es van concentrar ahir davant de l’hotel Barceló Sants, on es va celebrar la tercera reunió de negociació de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO), del qual la plantilla demana la derogació. “Ens sentim traïts. Si s’han hagut de fer esforços s’han fet. Hem fet congelacions i reduccions”, va lamentar el president del comitè d’empresa, Emili Castells, en declaracions a l’agència ACN.

Els sindicats han criticat la “deslocalització” de l’empresa i han exigit a les administracions la derogació de la reforma laboral i l’elaboració d’un pla de polítiques industrials per mantenir l’activitat.

El tancament de la planta de Lliçà d’Amunt i la de Castellet i la Gornal, anunciat el mes de setembre passat, suposa deixar sense feina un total de 600 famílies a Catalunya (les 300 de Castellet i 336 més de Lliçà), segons denunciava la UGT recentment. El tancament de la planta de Castellet està prevista per al mes de novembre.

La UGT denunciava que el grup alemany transferirà la producció que estava assignada a la planta de Lliçà a Wroclaw, Polònia, en una “deslocalització sense pal·liatius”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia