Economia

Els agents socials celebren l’acord i volen estabilitat

Demanen al govern la confecció d’uns pressupostos socials i empresarials

 Ajuts i fons europeus, la prioritat

Sindicats i patronals van valorar ahir de manera positiva l’acord pel nou govern, que els fa ser optimistes davant els reptes de futur.

El secretari general de la UGT, Camil Ros, es felicitava de l’acord tot i reconèixer que “arriba tard, però a temps”. “Necessitem un govern amb les llums curtes enfocant a l’emergència social; que prioritzi l’agenda social i les polítiques necessàries per sortir de la crisi”, assegurava, i hi afegia: “I que tracti els problemes polítics que té Catalunya.”

Per CCOO, “el nou govern té el repte immediat de confeccionar pressupostos que donin l’impuls al necessari canvi de model econòmic i productiu que projecten els fons de reconstrucció europeus per donar resposta a la recuperació de l’activitat econòmica, que ha de basar-se en una aposta pels serveis públics i la protecció social”.

El president de Pimec, Antoni Cañete, també va criticar el retard de l’acord, però en va destacar que la prioritat ha de ser centrar-se en la recuperació econòmica i en l’elaboració d’uns pressupostos amb sensibilitat empresarial que facin possibles les partides econòmiques necessàries per impulsar mesures i ajuts directes al teixit productiu català.

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, demanava ahir un govern que “sigui capaç d’implementar un gran pacte de país que se centri en la recuperació econòmica i en la bona gestió dels fons Next Generation”. “Portem massa anys sense full de ruta. És el moment d’evitar la ruptura de la cohesió social. És una bona notícia. Desitjo que governin bé, centrats en la recuperació econòmica i en la gestió dels fons europeus Next Generation”, va dir.

LES FRASES

Fa dos mesos que haurien pogut arribar a un acord com aquest. Anem tard, però encara a temps
Camil Ros
Secretari general d’UGT Catalunya
Portem massa anys sense full de ruta. Desitjo que governin bé, centrats en la recuperació
Josep Sánchez Llibre
President de Foment del Treball


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia