Economia

Xaloc facilita un terminal de venda per pagar impostos

La desaparició d’oficines bancàries en molts pobles complica els pagaments

Amb aquest dispositiu els ajuntaments poden cobrar amb targeta bancària

Xaloc, l’organisme autònom de la Diputació de Girona, facilita als ajuntaments el pagament dels impostos mitjançant un terminal punt de venda (TPV). Aquest és un servei addicional que ofereix l’organisme de forma gratuïta amb la voluntat de facilitar, d’una banda, el pagament dels impostos als ciutadans i, de l’altra, la feina als empleats públics dels ajuntaments. D’aquesta manera, segons Xaloc, es dona resposta a la progressiva exclusió financera que viuen alguns municipis de les comarques gironines.

El TPV permet als ajuntaments acceptar pagaments a través de targeta bancària. Juntament amb el terminal, Xaloc facilita un lector, un dispositiu que mitjançant un raig làser llegeix un codi de barres i introdueix la informació a l’ordinador. Aquesta eina agilitza les gestions a través del simple escaneig d’una etiqueta per fer-ne el registre i redueix els errors gràcies a l’exactitud que ofereix la tecnologia làser.

Un dels municipis que utilitzen aquesta eina és l’Ajuntament de Terrades. L’alcalde, Isidre Felip, va remarcar la millora que ha suposat aquest mitjà per a l’Ajuntament i els veïns, durant la reunió que va mantenir ahir al matí amb el president delegat de Xaloc Jordi Camps, i el gerent de l’organisme, Josep Manel Roson. La reunió s’emmarca en les visites que es fan a diferents pobles de les comarques gironines per tractar sobre les delegacions i copsar de primera mà les necessitats dels ajuntaments en matèria de tributs.

Actualment, un total de tretze municipis disposen d’aquest dispositiu, ajuntaments que tenen delegada en Xaloc la gestió de la recaptació executiva o voluntària, com també la delegació de les multes i les sancions. Després d’un any de funcionament, els resultats indiquen que la valoració d’aquest servei és molt positiva. A més, és una eina que també s’utilitza a les oficines territorials de Xaloc des del 2019.

Tal com va expressar el president delegat Jordi Camps, “cal donar resposta a les necessitats que sorgeixen fruit del despoblament en els municipis, i a les conseqüències que això comporta, com és la desaparició dels serveis d’oficines bancàries”. “A Catalunya, dels 947 municipis, 467 no disposen de cap oficina bancària, i això deixa un 3,2% de la població catalana sense accés a una entitat financera”, va assenyalar. Al llarg d’aquest any està previst oferir aquest servei a més municipis de les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci