Economia

Foment vol entesa institucional perquè tornin empreses

Alerta que, si no, es podrien perdre els lligams amb els centres de decisió i treball que es mantenen a Catalunya

La patronal Foment del Treball ha reclamat estabilitat política i seguretat jurídica en la legislatura que acaba de començar a Catalunya per afavorir el retorn de les empreses. “No pensem que hi hagi una data determinada. És un procés que com més aviat comencem, millor”, comenta el vicepresident coordinador de l’Institut d’Estudis Estratègics de la patronal, Jordi Alberich. I avisa que, a llarg termini, l’empresa que no torni podria perdre lligams a Catalunya i els centres de decisió i de treball s’aniran desplaçant cap a altres comunitats. Alberich considera que el context actual és “d’excepcional complexitat” i que la legislatura que acaba d’arrencar a Catalunya “és la més transcendental des de la recuperació de l’autonomia”.

“Les comunitats autònomes tenen un gran marge d’actuació”, defensa el dirigent de Foment, que vaticina que si s’aplica correctament l’autogovern algunes empreses aniran tornant cap a Catalunya “de manera natural”. “No deixa de ser una situació anòmala”, lamentava amb referència a l’escenari actual. Alberich ho va dir durant la presentació del primer informe de conjuntura del 2021, Entendre el moment. Aprofitar la recuperació. Evitar l’eufòria. Prioritats davant la nova legislatura a Catalunya.

En la mateixa línia, el director del gabinet de Presidència de Foment del Treball, Jordi Casas, va subratllar que “és important que el dia a dia del govern funcioni i que hi hagi certesa absoluta que hi ha seguretat jurídica”. “Si això no queda del tot clar, difícilment tornaran moltes empreses que voldrien tornar. La sospita que [la seguretat jurídica] no està consolidada és present”, va advertir.

LA FRASE

És important que el govern funcioni i que hi hagi certesa absoluta que hi ha seguretat jurídica
Jordi Casas
director del gabinet de presidència de foment

LA XIFRA

2.500
empreses van canviar la seu social després de l’1 d’octubre, segons el balanç de la Generalitat.

Més endeutament públic

El deute de les administracions públiques va marcar al maig un nou rècord, fins a arribar als 1,402 bilions d’euros, és a dir, un 11,4% interanual més, segons informava ahir el Banc d’Espanya. Aquesta xifra arriba després que a l’abril el deute baixés lleugerament fins als 1,389 bilions d’euros després d’una tendència creixent durant els darrers mesos de l’any passat. El saldo de deute de l’Estat es va elevar fins als 1,2 bilions d’euros, un 8,3% més, mentre que les altres unitats de l’administració estatal van ser de 56.000 milions d’euros, un 124,2% més que la dada del 2020. D’altra banda, el deute de les administracions de la Seguretat Social es va situar en els 85.000 milions d’euros, un 42,2% més que un any abans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona