Economia

Obert el tràmit per demanar ajuts a la solvència empresarial ampliat a tots els sectors

Els autònoms i empreses podran fer la sol·licitud fins al 30 de juliol a través del portal Canal Empresa

El Govern obre dimecres el tràmit per demanar la segona línia d’ajuts a la solvència empresarial, després de només esgotar el 53% dels 993 milions pressupostats en la primera convocatòria. Aquests incentius es financen amb les transferències habilitades per l’Estat pels sectors més afectats per la Covid-19. El tràmit telemàtic, que estarà obert a través del Canal Empresa fins al 30 de juliol, es posa en marxa després de decisió pactada entre l’Executiu i els agents socials i econòmics, d’ampliar la línia a tots els sectors d’activitat afectats per la crisi, excepte els que estan expressament exclosos pel govern espanyol, com el financer. D’aquesta manera, el Govern preveu arribar a esgotar l’import disponible, uns 463 milions d’euros.

El procediment per demanar-los serà exactament igual que a l’anterior convocatòria, de tal manera que amb la inscripció prèvia ja no caldrà fer cap altre tràmit posterior. Els requisits també són els mateixos, i caldrà demostrar haver perdut un 30% de facturació el 2020. En la concessió dels ajuts no es tindrà en compte l’ordre cronològic de la presentació de les sol·licituds.

Els imports també seran els mateixos que a la convocatòria del juny. Els autònoms que tributin pel sistema de mòduls a l’IRPF rebran fins a 3.000 euros i la resta de sol·licitants podran optar a ajuts d’entre 4.000 i 200.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia