Economia

Naturgy tanca el pla de baixes voluntàries amb la sortida d’uns 800 empleats a l’Estat

La companyia ha reduït la seva plantilla en més de 9.000 persones els cinc últims anys

La multinacional energètica Naturgy ha acabat el pla de baixes voluntàries a l’Estat amb unes 800 sortides de treballadors. Fonts de la companyia han assegurat a Efe que, fins a juliol, ja s’han materialitzat gairebé 600 d’aquestes baixes pactades i que les restants s’acabaran concretant fins a finals d’any.

A principis de maig, Naturgy i els sindicats van pactar reduir de 1.000 a 700 persones l’abast del nou pla de baixes voluntàries anunciat per la companyia a l’Estat i consensuat amb els sindicats.

En superar-se l’objectiu total de baixes previst per 2021, que era d’aquestes 700 persones, la companyia ha donat per acabat el pla.

Els sindicats esperaven que es permetés la sortida a més empleats dels 700 pactats, atès que tot el procés ha estat marcat per la voluntarietat, i així ha estat finalment.

Naturgy ha donat llum verd a la sortida d’aquests 800 empleats, un centenar més del previst, tal com ha comunicat la companyia als sindicats aquesta setmana, segons han explicat fonts sindicals.

La implementació del pla s’ha fet “respectant en tot moment la premissa bàsica de voluntarietat bilateral, de plantilla i companyia, tant en la sol·licitud com en l’acceptació”, han subratllat les mateixes fonts.

Naturgy va justificar aquest nou pla de sortides per l’evolució del sector energètic i criteris d’eficiència i digitalització, i en culminar-lo considera que estableix les bases per seguir avançant cap a una companyia “preparada per als reptes de futur i coherent amb el seu compromís amb la transició energètica”.

En la segona part de l’any arrencarà un procés per incorporar “talent jove i femení” que ha de suposar l’entrada en la companyia d’unes 200 persones els propers anys.

La multinacional que presideix Francisco Reynés ha reduït la seva plantilla en més de 9.000 persones els cinc últims anys, és a dir, de 2015 a 2020, a causa de les desinversions realitzades en alguns països i a desvinculacions laborals pactades amb els treballadors.

Al tancament de 2020, Naturgy sumava 10.540 empleats, 5.318 d’ells a l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci