Economia

Banc Sabadell guanya 220 milions d’euros durant el primer semestre, un 51,5% més

L’entitat anuncia que vol recuperar el pagament de dividends a compte dels resultats del 2021

El Banc Sabadell ha tancat el primer semestre amb un benefici de 220 milions d’euros, xifra que representa un increment del 51,5% en comparació amb els primers sis mesos de l’any passat, segons ha informat l’entitat a la CNMV. Els ingressos del negoci bancari van assolir els 2.395 milions d’euros, un 9,7% més en termes interanuals, mentre que si es compara amb el primer trimestre l’increment és del 3,9%. El marge d’interessos creix un 2,3% en el trimestre i arriba als 1.685 milions d’euros en tancar el juny, un 1,1% menys interanual per l’aportació menor de la cartera ALCO. D’altra banda, el banc té la intenció d’establir el 30% de ràtio pay-out en efectiu a compte dels resultats del 2021 en línia amb el diàleg amb el supervisor, actualment en curs

D’altra banda, els comissions netes van arribar als 709 milions, un 5,4% més. El banc ha atribuït el creixement en els ingressos per comissions al bon comportament dels serveis associats al comptes a la vista, targetes i fons d’inversió. Els ingressos per aquest concepte van augmentar un 7,7% trimestral, segons ha comunicat l’entitat la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

D’altra banda, el total de costos va arribar als 1.512 milions d’euros en tancar el juny del 2021 i es va reduir un 3,2% respecte a l’any anterior. En la comparativa trimestral, la reducció de costos és del 3,3%, després del pla d’ajustos a Espanya dut a terme el primer trimestre i en la reducció de les despeses generals. A la tardor passada, el Banc Sabadell va pactar la sortida de 1.800 treballadors.

Pel conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, els resultats demostren que el full de ruta de l’entitat “avança adequadament” i ha celebrat “l’aportació al grup cada vegada més gran” del negoci al Regne Unit.

“Ja estem veient resultats palpables en la millora de l’eficiència i en l’estalvi de costos, i esperem que segueixin tenint una evolució positiva en els pròxims trimestres; això se suma a la tendència de millora dels ingressos i a la normalització dels nivells de provisions”, ha afegit el director financer de Banc Sabadell, Leopoldo Alvear.

D’altra banda, els actius problemàtics es van reduir en 142 milions d’euros en el trimestre i sumen 7.365 milions d’euros, els quals 5.995 milions són actius dubtosos i 1.370 milions adjudicats. La ràtio de morositat del grup va descendir lleugerament i es va situar en el 3,58% fins al juny davant el 3,7% del trimestre anterior.

Per últim, Banc de Sabadell va acordar recentment la venda del 51,61% de la seva participació a Banc Sabadell d’Andorra a Mora Banc per uns 67 milions d’euros. Està previst que l’operació es tanqui el quart trimestre del 2021. D’altra banda, les mes passat l’entitat catalana va transmetre al juny el seu negoci de dipositaria a BNP Paribas després de l’obtenció de les autoritzacions pertinents i del compliment de totes les condicions. L’operació genera una plusvàlua neta de 75 milions d’euros.

La filial britànica es consolida i guanya 50 milions de lliures

Després d’un anys complicats per la integració e la filial britànica al grup, TSB s’ha consolidat finalment i ha aportat 50 milions de lliures al compte de resultats del grup pels menors costos després del pla de reestructuració i menors dotacions.

El marge d’interessos va pujar a 482 milions d’euros i va augmentar un 9,1% pel fort creixement de volums d’hipoteques en l’any. Les comissions netes van pujar un 28,3% interanual pel repunt de les comissions de serveis i les despeses d’explotació van sumar 394 milions d’euros, un 6,2% menys en la comparativa interanual per la millora de les despeses generals. Les dotacions i deterioraments també es redueixen significativament i se situen en 28 milions.

Pedro Fontana, nou vicepresident del consell d’administració

L’entitat ha comunicat ha comunicat en les darreres hores que el seu conseller Javier Echenique abandona el consell d’administració, on des del 2010 era conseller i vicepresident del consell d’administració. Hi renuncia per motius personals i professionals i el substituirà Lluís Deulofeu com a conseller independent. D’altra banda, el consell també ha designat el conseller independent Pedro Fontana nou vicepresident del consell d’administració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona