Economia

Nexes, referent entre els vivers d’empreses líders a l’Estat

Situat a Forallac, és ara mateix a més l’únic que hi ha que funciona íntegrament amb energia solar

El viver d’empreses Nexes, de Forallac, ha esdevingut el primer de l’Estat que funciona íntegrament amb energia solar, amb una nova instal·lació que ha implementat l’Ajuntament. L’objectiu és avançar cap a un consum més sostenible i respectuós amb el medi ambient. La instal·lació, a més, ha anat a càrrec de l’empresa Fotovol, que s’ha instal·lat recentment a Nexes.

Nexes ha estat reconegut recentment com el primer viver d’empreses de les comarques gironines i el tercer de Catalunya, del rànquing 2020-2021 que elabora la fundació Funcas, una institució de caràcter privat, sense ànim de lucre, creada i finançada per la Confederación Española de Cajas de Ahorros, a través de la seva Obra Social. Aquest informe recull un total de 424 vivers d’empreses a tot l’Estat i 95 a tot Catalunya.

La instal·lació genera 31.846 kWh anuals, que valorats amb el preu de compra de la comercialitzadora elèctrica representarà 3.036,32 euros anuals d’estalvi. La inversió projecta una amortització de 5 anys i un estalvi acumulat 25 anys després de 76.411 euros. A més, aquests 31.846 kWh anuals significaran, al final de la garantia de les plaques solars, una producció de 750.000 kWh, equivalents a 180 tones de CO2 no emesos a l’atmosfera.

Carles Frigola, regidor de Medi Ambient i Promoció Econòmica, argumenta que, “amb aquesta instal·lació, Nexes, el viver d’empreses municipal de Forallac, continua sent un exemple d’innovació i de lideratge, en aquest cas, en l’àmbit de la transició energètica i l’adaptació al canvi climàtic”. Frigola avança que “aquesta és una línia de treball estratègica per a l’Ajuntament de Forallac”.L’equipament de Forallac es manté com un dels referents en el seu àmbit. El seu caràcter innovador i la seva experiència fan que sigui un exemple per a d’altres municipis i organismes que volen engegar projectes similars. Per aquest motiu, sovint rep visites de delegacions i demandes per conèixer el seu model organitzatiu i d’administració.A Nexes hi ha actualment una trentena d’empreses que ocupen un 50 treballadors i facturen al voltant de 5 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA