Economia

economia

Ximo Puig negocia una fàbrica de bateries per al País Valencià

El País Valencià i el seu govern, encapçalat pel socialista Ximo Puig, negocia amb l’empresa Power Electronics la construcció d’una gran factoria dedicada a la fabricació de bateries. Aquest projecte preveu la creació de 30.000 llocs de treball i la supressió de 4,5 milions de tones de CO2, segons el president valencià. Puig no va donar més detalls del lloc on es podria muntar la planta i tampoc de l’abast de les negociacions. És una actuació disruptiva que marcarà un abans i un després. Es tracta d’un “megaprojecte que convertirà Espanya en un referent mundial en bateries, i ho farà des de la Comunitat Valenciana”, va atrevir-se a avançar Puig. El grup Volkswagen també preveu construir una planta de bateries elèctriques a l’Estat.

En el transcurs del debat, Puig va anunciar que demanarà al govern de l’Estat la transferència de les rodalies de Renfe al País Valencià i va advertir de la urgència d’un nou “sistema de finançament autonòmic”. Puig considera ja “irrenunciable” el traspàs de rodalies, el personal que hi treballa, els materials i el sistema de finançament ferroviari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia