Economia

Mopavid acomiada els 65 empleats

La plantilla, que no cobrava la nòmina des del juliol, ja podrà tramitar l’atur

La plantilla de l’empresa Mopavid, situada al polígon Can Ribó de Badalona, ha arribat a un acord amb la direcció de la companyia, l’única a l’Estat dedicada a la fabricació de motlles per a la indústria del vidre, per extingir la totalitat dels 65 contractes de treball que fins ara mantenia. Segons fonts del Col·lectiu Ronda, que ha representat els treballadors, els integrants de la plantilla ja podran començar els tràmits per accedir a la prestació d’atur i posar fi a la manca d’ingressos que pateixen des del juliol, quan van deixar de percebre la nòmina i la paga extra.

L’empresa, que no es troba en situació de concurs de creditors, va accedir a negociar les extincions després que la plantilla convoqués una vaga i iniciés una campanya de denúncia de la situació perquè Mopavid complís amb l’obligació d’abonar els salaris deguts i permetés als afectats cercar noves ocupacions sense renunciar als seus drets.

El 17 d’octubre es faran efectius els acomiadaments, acordats en el període de consultes de l’expedient d’acomiadament col·lectiu iniciat per la companyia el 17 de setembre.

Junt amb els tràmits de l’atur, els treballadors podran sol·licitar al Fogasa part dels salaris deixats de cobrar i percebre una indemnització després dels mesos sense ingressos.

La plantilla ha tingut impagaments parcials i endarreriments de nòmines des del desembre passat, tot i que, segons denuncia el Col·lectiu Ronda, “l’empresa no va paralitzar en cap moment l’activitat com a conseqüència de la pandèmia”.

Sacrificar la feina per no perdre drets

“La prioritat era mantenir els llocs de treball i seguir amb l’activitat d’una empresa que podia ser competitiva i rendible amb les inversions necessàries”, indica José Antonio González, advocat del Col·lectiu Ronda, que tanmateix explica que “era impossible seguir privats d’ingressos i sense poder deixar la feina perquè això hauria comportat la denegació de la prestació d’atur”. El també lletrat de Ronda Josep Pérez aclareix que “un treballador a qui no paguen la nòmina només pot reclamar judicialment quan l’incompliment és greu, habitualment un mínim de tres nòmines. I si vol la resolució del contracte per buscar feina o rebre l’atur ha esperar mesos abans de la sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia