Economia

Economia

Pimec vol suspendre de sou els empleats sense certificat Covid

Pimec defensa que se suspengui de sou i feina els empleats que no tinguin el certificat Covid. Així ho va proposar ahir el secretari general de la patronal, Josep Ginesta, en una entrevista a RAC1, en què va afirmar que si el treballador decideix no vacunar-se ni fer-se un test per accedir al centre de treball, és a dir, “ni col·laborar en l’interès comú ni en la salut de tothom”, caldria suspendre el contracte de treball. “No estem d’acord que aquest dret individual –de no vacunar-se– sigui a costa d’exposar altres companys o les empreses a un major risc de contagi”, va dir. Per a Ginesta, l’obligació d’ensenyar el passaport sanitari a l’hora d’entrar al lloc de treball seria un “incentiu a la vacunació”, no només per les molèsties que significa fer-se un test cada 48-72 hores “sinó pel cost econòmic que ha d’assumir la mateixa persona”.

La proposta genera dubte entre experts com ara l’advocat del Col·lectiu Ronda Natxo Parra, que va afirmar a Catalunya Ràdio que obligar els treballadors a vacunar-se “no és una exigència lícita” de les direccions empresarials i que per fer-se efectiva s’hauria de recollir en una llei orgànica. Si les empreses optessin per fer proves, n’haurien d’assumir el cost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia