Economia

L’activitat immobiliària creix a un ritme superior que abans de la pandèmia

Segons Fotocasa, fins a un 36% dels catalans havien interactuat amb el mercat immobiliari en el segon semestre, set punts més que fa un any

Catalunya ja depassa els nivells d’activitat immobiliària que es registraven abans de la pandèmia del COVID-19, i si aleshores un 29% dels catalans interactuava amb el mercat immobiliari, ara ho fa un 36%, segons l’informe Radiografia del mercat de l’habitatge durant el segon semestre del 2021, publicat per Fotocasa.

Segons aquest estudi, fins a un 18% de particulars catalans han participat en el mercat de compra i venda durant el darrer any. Aquest registre suposa, encara que en molts casos les operacions no arriben a tancar-se, superar els nivells previs a la pandèmia, que estaven establerts en un 15%, el febrer del 2020.

Dins del mercat català, el que més ha crescut és la compra efectiva d’habitatge. Segons l’informe de Fotocasa, el febrer d’enguany un 2% de catalans més grans de 18 anys havia comprat un habitatge durant els darrers dotze mesos, un percentatge que es va elevar fins el 5% al mes d’agost.

Aquesta tendència positiva de tot el sector immobiliari català també es reflecteix en el mercat de lloguer, amb un 23% de particulars més grans de 18 anys que han participat en el mercat del lloguer l’agost d’enguany, quan fa un any eren només un 14%. El febrer del 2020, abans de la pandèmia, hi havia un 18% de particulars fent acciones vinculades al lloguer en aquesta comunitat autònoma, una dada cinc punts percentuals inferior a l’actual.

D’altra banda, un 10% dels catalans més grans de 18 anys ha llogat, al mes d’agost passat, un habitatge per viure-hi com a llogater, quan set mesos enrere n’eren el 7%. També hi ha un increment significatiu en l’oferta, entre els particulars que han aconseguit llogar un habitatge de la seva propietat: són el 4% davant el 2% de fa sis mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia