Economia

L’empresa xinesa PXI Automotive obre la seva primera planta europea a Catalunya

La companyia ha adquirit el 100% de les participacions de Mecàniques Troem i ha fet una inversió inicial d’1 milió d’euros

L’empresa xinesa PXI Automotive ha obert la seva primera planta europea per a la fabricació de peces per al sector de l’automoció a Catalunya.

La companyia, amb seu a Suzhou, ha adquirit el 100% de les participacions de Mecàniques Troem, una empresa catalana dedicada a l’embotició profunda de metalls i estampació en fred ubicada a Torelló (Osona).

PXI Automotive ha fet una inversió inicial de prop d’un milió d’euros en aquesta operació, que permetrà la continuïtat de l’activitat que es feia fins ara a la planta i el manteniment de tots els llocs de treball. A partir d’ara, l’objectiu és fer créixer la planta de Torelló portant-hi altres clients mundials del grup PXI Automotive i aprofitar “totes les sinèrgies que es puguin establir”.

En aquest sentit, l’empresa posarà en marxa aquest novembre un nou centre de producció a una nau a Sant Pere de Torelló. Aquesta planta, amb una superfície de 2.700 metres quadrats, es dedicarà a la fabricació de tub corbat i peces de mecanitzat, nous productes del catàleg, també destinats a l’automoció.

El director general de la companyia a Espanya, David Prats, ha explicat que el fet que Catalunya tingui un clúster de l’automoció “destacat” ha estat “rellevant” per a la decisió de l’empresa d’establir-se en el territori. Fins ara, Mecàniques Troem exportava sobretot a França i a Polònia i la previsió és que a partir d’ara s’augmentin les exportacions i els països de destí.

Per establir-se a Catalunya i mantenir la plantilla, l’empresa ha rebut el suport de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat. Aquesta unitat, Catalonia Trade & Investment, treballa des de Catalunya i des de la xarxa de 40 oficines exteriors per captar nous projectes d’inversió a Catalunya i assessorar les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

“Aquest és un exemple del model de reinversió industrial que el nostre país necessita, especialment en un sector tan important i estratègic com el de l’automoció”, ha assegurat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, en la visita a la companyia. El conseller ha estat acompanyat de la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Natàlia Mas.

PXI Automotive Spain tancarà el 2021 amb una facturació pròxima als 3,6 milions d’euros, un 25% més que l’any passat. En els pròxims cinc anys, l’empresa preveu multiplicar per tres la facturació d’enguany i duplicar la plantilla, actualment de 29 treballadors.

L’empresa té plantes productives a la Xina i a Mèxic i treballa principalment per a una quinzena de proveïdors d’automoció tipus Tier 1 (de primer nivell) a tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironins creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona