Economia

Recta final de les obres del nou Corte Inglés de Girona

Després de tres dècades, el centre comercial deixa de dir-se Hipercor i es renova a fons per augmentar els espais i els serveis

L’entrada principal s’obrirà abans de Nadal i serà a la plaça Salvador Dalí, anivellada amb el carrer Barcelona

Les obres del nou centre comercial d’El Corte Inglés de Girona –antic Hipercor– ja són a la recta final. Els responsables de la companyia confien que estaran enllestides del tot el mes de gener del 2022, després de tres anys de treballs. La reforma de l’establiment arriba en paral·lel a la transformació de la plaça Salvador Dalí, anivellada ara amb el carrer Barcelona.

La companyia no ha volgut revelar la inversió feta en l’establiment. Abans de començar la renovació, l’empresa planejava aixecar dos pisos més en l’edifici i invertir-hi 20,7 milions d’euros. Al final, l’establiment manté l’estructura, però hi ha “una ampliació d’espais i de serveis”, explica la directora de l’establiment, Carme Vázquez. A El Corte Inglés treballen 342 persones.

A l’interior ja hi ha plantes renovades del tot, com ara la del soterrani, on hi haurà el supermercat i la secció de menjars preparats i d’àpats per emportar-se. Des de fa unes setmanes els clients ja poden comprar xarcuteria, peix i producte fresc en uns passadissos més amplis perquè “l’experiència [de compra] sigui més positiva”, afirmen fonts d’El Corte Inglés. Pròximament s’enllestirà el Club del Gourmet i una botiga especialitzada en animals de companyia. A cada planta hi ha places amb exposició de productes, ja siguin bosses o complements de roba, articles esportius o joguines.

Una de les novetats d’El Corte Inglés serà que l’entrada principal serà per la nova plaça Dalí en lloc de pel carrer Barcelona, on ara n’hi ha dues, una a tocar de l’hotel CMC Girona i l’altre al carrer Martí Sureda. Ara són visibles els treballs perquè s’estan traient unes lones de la façana envidriada, on es pot veure el nom d’El Corte Inglés i no l’antic de Girocentre, d’Hipercor. A la plaça, hi haurà un espai ampli d’arbrat i d’esbarjo per a la ciutadania.

La companyia no ha decidit si farà un acte institucional d’estrena, però treballa per fer un mercat nadalenc el mes que ve i que la nova entrada principal ja sigui operativa. En la planta de l’entrada, hi ha complements, cosmètica i perfumeria.

Sota la plaça hi ha un espai sense ús. Inicialment, l’empresa hi havia previst entrades subterrànies per accedir a la zona d’alimentació. El pàrquing per a vehicles manté les tres plantes subterrànies. Els vehicles dels compradors sortiran pel carrer Bru Barnova, com fins ara.

L’any 2019, abans de la reforma, l’empresa ja s’havia fet càrrec de la remodelació de la cruïlla del carrer Barcelona amb Martí Sureda, que enllaça els barris de Sant Narcís i Pla de Palau-Sant Pau.

Iniciativa privada

L’obertura d’El Corte Inglés coincidirà amb la nova Clínica Girona, que s’estrenarà a principis del 2022. L’entrada sud tindrà, doncs, una altra fesomia, gràcies a la iniciativa privada –de moment–. És un element de reactivació i d’alguna manera d’apropament entre els esmentats barris.

El regidor d’Urbanisme i d’Activitats, Lluís Martí (Junts), reconeix que l’equip de govern veu en l’actual context l’oportunitat de “fer una distribució i una mobilitat que inclogui anar en bicicleta pel carrer Barcelona”.A banda del centre de Girona, la companyia també té tres establiments a Barcelona, un a Sabadell, un Cornellà del Llobregat i un altre a Tarragona. La companyia, amb establiments a l’Estat espanyol i Portugal, tancarà l’any 2021 amb un 15% de les vendes en línia.

LA FRASE

[La renovació] és un canvi de categoria. El centre incorpora espais i firmes que no hi eren
Carme Vázquez
Directora d’El Corte Inglés de Girona (antic hipercor)

LES XIFRES

342
persones
formen part del personal de l’establiment, que tindrà la nova entrada principal a la plaça Dalí.
33
anys
fa que va obrir el centre Hipercor-Girocentre al carrer Barcelona. D’aquí a poc serà El Corte Inglés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA