Economia

Anuncien mobilitzacions al desembre en defensa del sector lacti

ASAJA vol exigir mesures que evitin que els productors treballin per sota de costos

L’organització agrària ASAJA ha anunciat aquest dissabte que el mes de desembre convocarà mobilitzacions en defensa del sector lacti i per exigir mesures que evitin que els productors treballin per sota de costos.

La presidenta d’ASAJA, Rosa Pruna, ha alertat aquest dissabte en una roda de premsa en una granja de Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) que el sector està desapareixent i que els grangers joves, d’entre 25 i 40 anys, abandonen les explotacions.

Els productors rebutgen la pujada d’un o dos cèntims per litre de llet que proposa la indústria perquè el cost del pinso ha pujat un 30 %, sembrar costa un 20 % més, el gasoil és un 73 % més car i el cost de la llum s’ha incrementat en un 270 %.

“Tot sector ramader està desesperat”, ha afirmat la presidenta d’ASAJA, que ha denunciat que fins i tot per abandonar la producció els ramaders tenen dificultats, especialment els joves, ja que han signat crèdits i han rebut ajudes que han de retornar.

ASAJA prepara per al mes de desembre a tot l’Estat mobilitzacions per donar a conèixer les reivindicacions d’un sector que assegura que “ja no pot més”.

Exigeixen que la llei de la cadena alimentària, que es tramita a les Corts espanyoles, reculli de forma clara i explícita la figura d’un mediador que garanteixi que en tots els graons de la producció es pagui per sobre del cost de producció.

ASAJA vol “transparència i que es pagui per sobre de costos a ramaders i agricultors, especialment al sector lleter” que, expliquen, s’està “enfonsant” perquè els obliguen a signar contractes per a un any i durant aquest període de temps no poden apujar preus, mentre que altres sectors sí que ho poden fer.

“No podem acceptar que la gent segueixi treballant a pèrdues. Això ens està portant a la veritable ruïna”, ha denunciat la presidenta d’ASAJA.

Rosa Pruna ha explicat que a Catalunya no queden ni 200 explotacions, i que, en cas de seguir així, aviat no hi haurà llet produïda en aquest país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona