Economia

La crisi sanitària encara fereix el teixit productiu

Un terç de les empreses arrossega els efectes econòmics de la pandèmia

Un 32,2% de les empreses catalanes encara estan afectades pels efectes econòmics i financers generats per efecte de la pandèmia de la Covid-19. A aquests s’hi afegeixen ara els problemes en els subministraments, que també estan repercutint en un 37,8% de les companyies, especialment de sectors com ara l’hostaleria, els serveis i el comerç. Així, per exemple, un 61,2% dels establiments d’hostaleria continuen afectats per la crisi en el tercer trimestre.

Tot plegat va ser detallat ahir per la presidenta de la patronal Fepime, Helena de Felipe, que durant la presentació a Foment del Treball d’un estudi sobre la situació de les pimes catalanes va remarcar que a les dificultats que van tenir moltes empreses, amb els entrebancs derivats de les restriccions d’obertura o aforament, les mesures de seguretat per prevenir la propagació del virus i la baixada de la facturació, ara cal afegir-hi l’increment dels preus de les matèries primeres i l’energia, les dificultats de disposar d’aprovisionament o els problemes de solvència i liquiditat. Les pimes, va indicar, han de superar desajustos entre l’oferta i la demanda, l’increment dels preus de les primeres matèries i dels productes energètics i la falta de confiança de les llars, que acumulen reserves d’estalvi bo i esperant moments millors per abordar despeses més enllà dels productes de primera necessitat. Aquesta combinació, a més, prefigura increments inflacionistes que, a mitjà termini, complicaran encara més la situació.

Helena de Felipe va insistir que els recursos de què disposen les empreses més petites per resoldre els problemes d’aprovisionament són molt més limitats que els de les més grans, que tenen més fàcil gestionar proveïdors, contactes o estoc de provisions. A més, hi va afegir la presidenta de Fepime, trobar una solució als inconvenients econòmics de les pimes no tan sols surt més car, ja que els interessos dels crèdits menors són més cars que els dels crèdits grans, sinó que també són més limitats i més difícils d’aconseguir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona